Helpotusta opettajan ja mediakasvattajan arkeen

Oletko sinä hyödyntänyt jo elokuvaa opetusvälineenä? Sen lisäksi, että elokuvilla voidaan palkita oppilaita hyvin sujuneesta kouluarjesta, ovat ne erinomainen keino avartaa nuorten maailmankuvaa ja syventää heille opetettavia aineita.

Elokuvateoksia voi hyödyntää joko esittämällä niitä kokonaisuudessaan tai näyttämällä yksittäisiä kohtauksia sieltä täältä. Historialliset elokuvat, dokumentit, luontoelokuvat ja elämänkerrat ovat omiaan elävöittämään ja havainnollistamaan opetettavia aiheita. Elokuvat usein helpottavat vakavampien ja abstraktien aiheiden lähestymistä.

Elokuvalisenssin verkkopalvelu auttaa löytämään tarpeisiisi sopivat elokuvat,  oppimateriaalit sekä tarvittavat esitysluvat. Tavoitteenamme on auttaa kouluasi esittämään elokuvia vastuullisesti sekä kehittää elokuvakasvatustyökaluja avuksenne.

Tervetuloa käyttämään Elokuvalisenssiä!

Selaa elokuvia

Näin luot onnistuneen elokuvakokemuksen

1.

TILAA LUPA

Tilaa Kerta-, Vuosi- tai Yhdistelmälupa palvelun kautta.

2.

VALITSE ELOKUVA

Löydä sopiva elokuva palvelusta tai edustamiemme yhtiöiden valikoimasta.

3.

ESITÄ ELOKUVA

Hyödynnä esittämiseen mitä tahansa yksityiskäyttöön tarkoitettua esityslähdettä.

4.

KÄSITTELE YHDESSÄ

Pura elokuvaelämys yhdessä hyödyntäen valmista oppi- ja keskustelumateriaalia.

Lupatyypit kouluihin ja oppilaitoksiin

Artikkeleita

Näihin elokuviin löydät valmista oppimateriaalia

Elokuvaelämysten purkamiseen saatavilla erilaisia keskustelukysymyksiä sekä tehtäviä

Kotimaiset elokuvat osaksi Elokuvalisenssin ohjelmistoa!

Elokuvalisenssi on solminut yhteistyösopimuksen kotimaisia av-tuotantoyhtiöitä edustavan Audiovisual Producers Finlandin (APFI) kanssa. Sopimus käsittää kotimaisten elokuvien lisensointioikeuksien siirtymisen APFIlta Elokuvalisenssille. Yhteistyön myötä Elokuvalisenssin ohjelmisto kasvaa sadoilla kotimaisilla elokuvilla ja dokumenteilla. Ajantasainen päivittyvä lista esitysluvan piiriin kuuluvista kotimaisista elokuvista löytyy jatkossa Elokuvalisenssin verkkopalvelusta.

Yhteistyösopimus astui voimaan 1.1.2023, jolloin koulujen ja oppilaitosten käyttöön sekä ei-kaupalliseen julkiseen esittämiseen tarvittavat sekä kotimaiset että ulkomaiset lisenssit ovat tilattavissa jatkossa Elokuvalisenssiltä.

Voit esittää kotimaisia elokuvia joko Kertaluvalla tai Yhdistelmäluvalla.