Kevätetu kouluasiakkaillemme! Elisa Viihteen elokuvat veloituksetta

Elokuvalisenssi ja Elisa Viihde käynnistävät yhteistyön huhtikuussa 2024. Yhteistyön myötä tarjoamme koulu- ja oppilaitosasiakkaillemme digitaaliset elokuvat veloituksetta Elisa Viihde Vuokraamo -palvelun kautta kevään 2024 ajan. Tämän edun saat käyttöösi, jos koulussasi on voimassa oleva Yhdistelmälupa- tai Vuosilupatilaus. Ilmaiskokeilujakso kestää lukukauden loppuun ja etu koskettaa sekä vanhoja että uusia asiakkaita. Jatkossa koodeja on mahdollista tilata erillisen hinnaston mukaan.

Löydät Elokuvalisenssi-palvelusta yli 100 elokuvan listan , joita voit näyttää koodilla. Saat lisäksi käyttöösi elokuvakasvatusyhdistys Mediametkan sekä IhmeFilmi ryn laatimat oppimateriaalit. Materiaalit sisältävät erilaisia keskusteluaiheita sekä toiminnallisia tehtäviä aina varhaiskasvatuksesta toisen asteen opetukseen. Elokuvakasvatus ei enää voisi olla tämän helpompaa.

Ota yhteyttä chatin ja sähköpostin välityksellä ja tilaa koulullesi PIN-koodi ja aloita elokuvien esittäminen.

Koodien tilaus- ja käyttöohje kouluille ja oppilaitoksille

Helpotusta opettajan ja mediakasvattajan arkeen

Oletko sinä hyödyntänyt jo elokuvaa opetusvälineenä? Sen lisäksi, että elokuvilla voidaan lisätä oppilaiden viihtyvyyttä tai palkita oppilaita hyvin sujuneesta kouluarjesta, ovat ne erinomainen myös keino avartaa nuorten maailmankuvaa sekä herättää keskustelua.

Elokuvien näyttäminen koulussa on hyvä keino syventää opetusta. Niitä  voi hyödyntää joko esittämällä teoksia kokonaisuudessaan tai näyttämällä yksittäisiä kohtauksia sieltä täältä. Historialliset elokuvat, dokumentit, luontoelokuvat ja elämänkerrat ovat omiaan elävöittämään ja havainnollistamaan opetettavia aiheita. Elokuvat usein helpottavat vakavampien ja abstraktien aiheiden lähestymistä.  Katso myös kauttamme löytyvät oppimateriaalit, jotka helpottavat opetuksen suunnittelua sekä toteutusta.

Elokuvalisenssin verkkopalvelu auttaa löytämään tarpeisiisi sopivat elokuvat,  oppimateriaalit sekä tarvittavat esitysluvat. Tavoitteenamme on auttaa kouluasi esittämään elokuvia vastuullisesti sekä kehittää elokuvakasvatustyökaluja avuksenne.

Tervetuloa käyttämään Elokuvalisenssiä!

Selaa elokuvia

Näin luot onnistuneen elokuvakokemuksen

1.

TILAA LUPA

Tilaa Kerta-, Vuosi- tai Yhdistelmälupa palvelun kautta.

2.

VALITSE ELOKUVA

Löydä sopiva elokuva palvelusta tai edustamiemme yhtiöiden valikoimasta.

3.

ESITÄ ELOKUVA

Hyödynnä esittämiseen mitä tahansa yksityiskäyttöön tarkoitettua esityslähdettä.

4.

KÄSITTELE YHDESSÄ

Pura elokuvaelämys yhdessä hyödyntäen valmista oppi- ja keskustelumateriaalia.

Lupatyypit kouluihin ja oppilaitoksiin

Artikkeleita

Näihin elokuviin löydät valmista oppimateriaalia

Elokuvaelämysten purkamiseen saatavilla erilaisia keskustelukysymyksiä sekä tehtäviä

Kotimaiset elokuvat osaksi Elokuvalisenssin ohjelmistoa!

Elokuvalisenssi on solminut yhteistyösopimuksen kotimaisia av-tuotantoyhtiöitä edustavan Audiovisual Producers Finlandin (APFI) kanssa. Sopimus käsittää kotimaisten elokuvien lisensointioikeuksien siirtymisen APFIlta Elokuvalisenssille. Yhteistyön myötä Elokuvalisenssin ohjelmisto kasvaa sadoilla kotimaisilla elokuvilla ja dokumenteilla. Ajantasainen päivittyvä lista esitysluvan piiriin kuuluvista kotimaisista elokuvista löytyy jatkossa Elokuvalisenssin verkkopalvelusta.

Yhteistyösopimus astui voimaan 1.1.2023, jolloin koulujen ja oppilaitosten käyttöön sekä ei-kaupalliseen julkiseen esittämiseen tarvittavat sekä kotimaiset että ulkomaiset lisenssit ovat tilattavissa jatkossa Elokuvalisenssiltä.

Voit esittää kotimaisia elokuvia joko Kertaluvalla tai Yhdistelmäluvalla.