Vain mielikuvitus asettaa rajat elokuvien hyödyntämiselle

Elokuvan voima ilmenee sen kyvyssä synnyttää side katsojan ja tarinan välille. Ne herättävät monenlaisia tunteita, ja niiden vaikutus katsojaan riippuu suuresti elokuvan tyylilajista, tarinasta, ohjauksesta ja näyttelijäsuorituksista.

Vaikka elokuvia perinteisesti nautitaan kotisohvalla tai elokuvateatterissa, niiden mahdollisuudet julkisissa esityksissä ovat rajattomat, vain mielikuvitus asettaa rajoja.

Elokuvat ovat hyödyllisiä myös pedagogisessa kontekstissa, kuten kouluissa ja nuorisotaloilla. Ne tarjoavat rakennusaineita minäkuvan muodostamiseen ja rikastuttavat mielikuvitusta. Elokuvat auttavat havainnollistamaan oppituntien teemoja ja avaamaan keskusteluja vaikeista aiheista. Ne ovat arvokkaita opetusvälineitä opettajille, tarjoten runsaasti sisältöjä, jotka tukevat opetussuunnitelmien tavoitteita. Erityisesti nuorten näkökulmasta aikuisten tuki mediasisältöjen tulkinnassa on merkittävä.

Elokuvilla on myös voimakas yhteisöllinen vaikutus. Parhaimmillaan ne yhdistävät ihmisiä eri elämänvaiheissa ja ikäryhmissä. Esimerkiksi Kallion Kirjaston järjestämä Babykino, joka tarjoaa vastasyntyneiden vanhemmille mahdollisuuden kokoontua elokuvan äärelle, sekä erilaiset yhdistysten järjestämät elokuvaillat ovat oivallisia esimerkkejä tästä.

Myös kaupallisella sektorilla elokuvat tarjoavat vaihtelua urheilulle ja erilaisille esiintyjille. Ravintolan terassilla voi helposti kulua muutama tunti hyvässä seurassa elokuvasta nauttien, tai yrityksen kohderyhmille suunnatun asiakastapahtuman voi rakentaa ympärille sopivan teemaelokuvan ympärille.

Esimerkkejä missä elokuvaa on hyödynnetty

– Tuntiopetuksen havainnollistaminen ja elävöittäminen eri koulutusasteilla
– Luokanpäivät, elokuvapäivät sekä muu vapaampi ohjelma kouluissa ja oppilaitoksissa
– Mielekkäät keskustelunavaukset leiri- ja nuorisotoiminnassa
– Vuorovaikutuksen lisääminen kirjastokävijöiden välillä
– Asiakkaiden viihtyvyyden lisääminen sekä asiakashankinta ravintoloissa
– Ohjelman luominen kauppakeskusten ja liikeyritysten asiakastapahtumiin
– Vieraiden lisäpalvelut hotelli- ja majoitustoiminnassa
– Yritysten henkilökunnan yhteishengen ja viihtyvyyden vahvistaminen
– Erilaiset ulkoilma- ja drive-in-tapahtumat

Erilaisten tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämistä tarvitset elokuvien esitysluvat kodin ulkopuoliseen esittämiseen. Tarjoamme lupia sekä jatkuvan että säännöllisen esittämisen tarpeisiin.

Lue lisää esitysluvista

Monttu KINO - Asiakkaan kommentti

Monttu KINON tapahtumat ovat vetäneet paikalle ihmisiä monipuolisesti – Perheitä, pareja ja jopa sinkkuja. Olemme esittäneet elokuvia vaihtelevasti eri genreistä ja ulkoilmaelokuvat ovat olleet yleisön suosikki. Walk-in konseptina on toiminut meille järjestäjän näkökulmasta parhaiten.

Tapahtumat ovat auttaneet meitä keräämään varoja lasten ja nuorten liikunnan hyväksi. Uusien yhteistyökumppanuuksien syntyminen sekä Lahden kaupungin tuki on ollut meille merkittävää. Monttu KINO on herättänyt kiinnostusta vapaaehtoisten keskuudessa luoden meille tärkeää yhteisöllisyyttä.

Suosittelemme Elokuvalisenssiä lämpimästi kaikille, jotka haluavat tarjota unohtumattomia elokuvaelämyksiä sekä tukea paikallista yhteisöä.

Vesa Ruotonen / Monttu KINO

Lue lisää ulkoilmatapahtumista