
Esittäminen on luvanvaraista
Suomen tekijänoikeuslain mukaisesti elokuvien julkista esittämistä varten tarvitaan voimassa oleva lupa. Elokuvalisenssin Yhdistelmäluvalla voit esittää elokuviamme.
Roni on rikki
2021 | 107 min | K-7 | animaatio, komedia, seikkailu
20thCentury Studiosin ja Locksmith Animationin elokuva Roni on rikki kertoo Barneysta, sosiaalisesti kömpelöstä koululaisesta ja Ronista, hänen kävelevästä, puhuvasta robotistaan, jonka pitäisi olla ”Paras ystäväsi suoraan laatikosta”.
Ronin hulvaton reistailu keskellä sosiaalisen median aikakautta tempaisee kaksikon vaiheikkaalle matkalle, jolla poika ja robotti ymmärtävät tosiystävyyden merkityksen kaikessa kaoottisuudessaan ja sotkuisuudessaan. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)
Katso elokuva verkossa
Ostettavissa:






Vuokrattavissa:




Suoratoistettavissa:

Tietoa elokuvasta
Oppiaineet
- psykologia
- terveystieto
- yhteiskuntaoppi
Avainsanat
- ajatuksia herättävä
- erilaisuus
- humoristinen
- identiteetti ja ihmisenä kasvaminen
- kunnioittava
- lämminhenkinen
- mielikuvitusta rikastuttava
- onnistumisen kokemuksia
- optimistinen
- roolimallit
- sosiaalinen media
- informatiivinen
- tunnetaidot
- vuorovaikutustaidot
- yhteistyö
- ystävyys
Koulutusasteet
- alakoulut
- lukiot ja ammatillinen koulutus
- yläkoulut
Lajityypit
- animaatio
- komedia
- seikkailu
Teemat ja kokoelmat
- kasvutarina
Ikärajat
- K-7
Tuotantoyhtiö
- 20th Century Fox
Tietoa mediakasvattajalle
Roni on rikki kertoo esiteini-ikäisten ystävyyssuhteista, kasvamisesta ja sosiaalisen median merkityksestä nuorten elämässä.
Päähenkilö Barney on persoonallisesta perheestä tuleva, sosiaalisesti hieman kömpelö lapsi, joka yrittää sopeutua koulussa muiden joukkoon. Kaikilla luokkatovereilla on somessa operoivat älylaite-robotit, joiden välityksellä suuri osa yhteisistä jutuista tapahtuu. Barneyn robotti on viallinen, joten hän opettaa sen ystäväkseen itse. Näin syntyy aivan omanlaisensa persoonallinen laite, joka omistajansa tavoin poikkeaa valtavirrasta.
Elokuva tarjoaa paljon hyvää pohdittavaa muun muassa iän myötä muuttuvista ihmissuhteista, somekäyttäytymisestä sekä älylaitteiden roolista lasten elämässä. Myös suuryritysten vastuuta ja kaupallisuuden merkitystä nuorten tekemissä valinnoissa tuodaan esiin.
Älylaitteita ei kuitenkaan leimata pelkästään haitallisiksi, vaan tasapainoisen digiarjen rakentamista vaaditaan niin laitteiden valmistajilta kuin niiden käyttäjiltäkin. (Lähde: Media-avain)