Elokuvalisenssi auttaa lasten ja nuorten parissa työskenteleviä hyödyntämään elokuvia vastuullisesti!

Oletko sinä hyödyntänyt jo elokuvaa nuorisotyössä? Elokuvat ovat erinomainen keino avartaa nuorten maailmankuvaa sekä käynnistää keskusteluita vaikeistakin aiheista.

Elokuvalisenssin verkkopalvelu auttaa löytämään lasten ja nuorten parissa työskentelevien tarpeisiin sopivat elokuvat sekä tarvittavat esitysluvat. Sen lisäksi palvelusta löytyy linkit Koulukinon oppi- ja keskustelumateriaaleihin.

Nuori2023 -tapahtuman kunniaksi tarjoamme kaikkiin kevään tilauksiin kaksi kuukautta ilmaista esitysaikaa alennuskoodilla NUORI2023. Koodi on voimassa 31.5.2023 saakka ja käytettävissä lupahakemusten toiselta sivulta.

Vertaile esityslupia!

Viimeksi lisätyt elokuvat

Kotimaiset elokuvat osaksi Elokuvalisenssin ohjelmistoa!

Elokuvalisenssi on solminut yhteistyösopimuksen kotimaisia av-tuotantoyhtiöitä edustavan Audiovisual Producers Finlandin (APFI) kanssa. Yhteistyön myötä Elokuvalisenssin ohjelmisto kasvaa sadoilla kotimaisilla elokuvilla ja dokumenteilla. Ajantasainen päivittyvä lista esitysluvan piiriin kuuluvista kotimaisista elokuvista löytyy jatkossa Elokuvalisenssin verkkopalvelusta.

Vertaile esityslupia!

Kenelle?

Oletko koskaan ajatellut, miten voisit hyödyntää elokuvia toiminnassasi? Elokuvien avulla tehostat ja havainnollistat opetusta, avaat keskusteluja nuorisotyössä ja luot käyttäjiä innostavia tapahtumia kirjastoihin.

Elokuvalisenssin verkkopalvelun monipuoliset hakutyökalut auttavat sinua löytämään sopivat elokuvat ja esitysluvat sekä palvelu saattaa sinut opetus- ja keskustelumateriaalien pariin. Löydät valikoimasta elokuvasuosituksia monenlaisiin tarpeisiin. Olit sitten opettaja, nuorisotyöntekijä, kirjastovirkailija tai muu lasten ja nuorten parissa toimiva, käyttämällä palvelua säästät suunnitteluun kuluvaa aikaa ja saat tukea elokuvaelämysten purkamiseen.

Elokuvien oppimateriaalit ovat sidoksissa valtakunnallisiin opetussuunnitelmiin ja niiden sisällöistä vastaa elokuvakasvatusyhdistys Koulukino ry. Elokuvaprofiileista löydät linkitykset Koulukinon verkkopalveluun.  Materiaalia on saatavilla varhaiskasvatuksesta lukioihin ja toisen asteen opetukseen.

Elokuvalisenssin palvelun käyttö on ilmaista ja hankkimalla esitysluvat organisaatiollesi varmistat, että elokuvien julkinen esittäminen tapahtuu tekijänoikeuslain velvoittamalla tavalla.

Vertaile esityslupia!

Miksi?

Elokuvalisenssin verkkopalvelun tavoitteena on auttaa käyttäjää valitsemaan tarpeisiinsa soveltuvat elokuvat, julkisen esittämisen elokuvalisenssit, johdattaa Koulukino ry:N opetus- ja keskustelumateriaalien pariin sekä lisätä tietoa elokuvien tekijänoikeuksista.

Tiesitkö, että elokuva on tekijänoikeuslain suojaama, taiteellinen teos ja lain 2§:n mukaisesti oikeudenhaltijoilla on yksinomainen oikeus määrätä teostensa käytöstä? Elokuvien esittämiseen kotona tai pienen ystäväpiirin kesken et tarvitse lupaa, mutta elokuvien näyttäminen esimerkiksi kouluissa, nuorisotaloilla tai kirjastoissa on luvanvaraista julkista esittämistä. Lupa tarvitaan myös lyhyiden näytteiden esittämiseen opetuksen tukena tai muissa havainnollistamistarkoituksissa. Sitaattioikeus on tarkoitettu vain tilanteisiin, joissa teosta lainataan uuden teoksen tekemiseksi.

Vertaile esityslupia!

Miten?

Hae sopivia elokuvasisältöjä sekä opetus- ja keskustelumateriaaleja monipuolisten hakutyökalujen avulla. Elokuvalisenssin verkkopalvelun valikoima koostuu sekä uusista että vanhoista huippuelokuvista. Palvelu ohjaa sinut Koulukinon verkkopalveluun ammattilaisten koostamien materiaalien äärelle.

Valikoimastamme löydät elokuvat niin oppituntien havainnointivälineeksi kuin elokuvaelämysten sisällöksi nuorisotiloihin ja kirjastoihin.

Elokuvien esityslähteenä voit käyttää mitä tahansa yksityiskäyttöön tarkoitettua lähdettä (esimerkiksi DVD- ja Blu-ray-levyt, suoratoistopalvelut ja tv-tallenteet). Esitysluvat tilaamalla varmistat, että oikeudenhaltijat saavat korvaukset teostensa esittämisestä.

Vertaile esityslupia!