Elokuvan julkinen esittäminen halloweenin aikaan

Halloween luo oivat puitteet laadukkaaseen elokuvaelämykseen

Halloween lähestyy ja kun mietitään erilaisia elokuvatyylejä, on kauhu yksi tunnetuimmista. Moni meistä osaa sanoa kauhuelokuvan, joka on tehnyt unohtumattoman vaikutuksen. Valikoimastamme löydät monenlaisia kyseiseen kategoriaan kuuluvia elokuvia, joiden joukosta löydät varmasti tarpeitasi vastaavan teoksen. Meiltä löytyy tunnettuja klassikkoja, odotettuja uutuuksia sekä ei niin tunnettuja helmiä. Myös kauhun tasolla on väliä – elokuvavalikoimastamme löydät elokuvia kaikista ikärajasuositusluokista.  

Halloweenin aika on omiaan kauhuelokuvan esittämiselle, sillä syksyn tuoma pimeys luo maagisen tunnelman ja monien kauhuelokuvien tapahtumat ajoittuvat Halloweeniin. Halloweenin suosio on ollut jatkuvassa kasvussa Suomessa ja tämä artikkeli antaa käytännön vinkkejä Halloween-elokuvien käyttöön. 

Miten Halloween-elokuvia voi hyödyntää? 

Halloween ja lapset katsomassa elokuvaa.

Koulujen opetuksellinen ja viihteellinen elokuvien käyttö 

Koulut esittävät Halloweenin aikaan elokuvia niin viihdyttämis- kuin opetustarkoituksessa. Halloween-elokuvat eivät aina suoranaisesti sisällä kauhua, vaan ne voivat keskittyä juhlan iloisiin puoliin, kuten karkin keruuseen sekä hauskoihin asuihin ja hahmoihin, joista lapset erityisesti nauttivat. Muistathan oppilaitosasiakkaana hyödyntää Elisa Viihde Vuokraamo –etusi. Löydät palvelusta elokuvasuositusten lisäksi ilmaista opetus- ja keskustelumateriaalia.

Nuorisotyössä elokuvat hyvinvoinnin tukemiseksi 

Nuorisotyössä voidaan esimerkiksi luoda Halloween teemainen iltama, jonka kruunaa elokuvaohjelmanumero. Teemailtamat ennaltaehkäisevät syrjäytymistä, sillä nuoret voivat kokoontua touhuamaan työpajoissa ja katsomaan elokuvia yhdessä. Nuorisotyökin voi hyödyntää toiminnassaan edellä mainittua opetus- ja keskustelumateriaalia elokuvan jälkipuintiin, luoden samalla sosiaalista kanssakäymistä nuorten kesken.

Kirjasto yhteisön kohtaamispaikkana 

Kirjastot ovat omiaan luomaan Halloweeniin liittyviä tapahtumia, ja elokuva sopii näihin loistavaksi lisäksi. Kirjasto voi esittää kirjafilmatisoituja elokuvia, jotka on todettu monissa paikoissa suosituksi. Niiden avulla saadaan nuoriso innostumaan kirjojen lukemisesta, joka edesauttaa heidän analysointikykyään. Kirjaston tilat voidaan koristella ja taustalla voi soida musiikkia. Myös erilaiset naamioiden tai Halloween-koristeiden valmistuspajat ovat taattu hitti.  

Uniikit ideat tapahtumissa 

Tapahtumissa elokuvien vetovoima on varma houkutin saamaan mahdollisimman paljon kävijöitä paikalle ja tapahtuman muun ohjelman ideoinnissa elokuvan rinnalle on vain mielikuvitus rajana. Tapahtumia voi luoda kuka vain, ja voit olla hyvinkin luova esityksesi suhteen!  

Yksi ainutlaatuisista esimerkeistä on boat-in näytös, joka on mieleenpainuva kokemus erityisesti veneiden, järvien ja merten ystäville. Myös sijainti voi määritellä elokuvan teeman: Linnat, puistot ja vanhat rakennukset ovat omiaan kauhuelokuvan tai hieman jännittävän trillerin esittämiselle. Minkä idean sinä keksit? Ota meihin yhteyttä ja toteutetaan suunnitelmasi! 

Lue lisää: Tapahtumaluvat  

Mitä Elokuvalisenssi tekee? 

Edustamme Suomessa kansainvälisiä sekä kotimaisia elokuvien jakelu- ja tuotantoyhtiöitä ja myönnämme elokuvien non-theatrical lisenssejä erilaisiin esitystarpeisiin. Non-theatrical lisenssit ovat julkisen esittämisen lisenssejä, joita tarvitaan silloin kun esitetään elokuvaa julkisesti. Syy miksi lisenssi tarvitaan elokuvan julkiseen esittämiseen, perustuu tekijänoikeuslakiin. Tekijänoikeuslain mukaan teoksen tekijällä on oikeus määrätä teoksensa käytöstä ja siihen liittyvistä korvauksista. Oikeudenhaltijat voivat myös valtuuttaa tahoja lisensoimaan tuottamiaan tai edustamiaan elokuvia, ja me toimimme tämänlaisena tahona Suomessa. 

Lisensoimme tiloja ja tilaisuuksia, jotka ovat kaikkea muuta kuin elokuvateatteritoimintaa. Elokuvan julkisen esittämisen määritelmän täyttävät elokuvateattereiden lisäksi esimerkiksi koulut, kirjastot, nuorisotilat, seurakunnat, isot työpaikkanäytökset ja ravintolat. Elokuvan julkiseksi esittämiseksi katsotaan tilaisuudet, jotka ovat avoimia yleisölle eikä niihin osallistuvat ole yksilöidysti tiedossa. Sillä ei ole merkitystä, katsotaanko elokuva kokonaan vai vain osia siitä. 

Miten toimin, jos haluan esittää elokuvan? 

Tutustu meidän kolmeen erilaiseen lupatyyppiimme: Kerta-, Vuosi– ja Yhdistelmälupaan. Kertalupa on nimensä mukaisesti yksittäisiin esityksiin ja se soveltuu myös kaupalliseen käyttöön. Vuosilupa sisältää vain kansainvälisen ohjelmistomme. Yhdistelmälupa on luvistamme laajin ja tuorein. Sen avulla esität vuoden ajan niin kotimaista kuin kansainvälistä ohjelmistoamme. Huomioithan että kotimaiset elokuvat eivät sovellu kaupalliseen käyttöön. Lisäämme jatkuvasti elokuvapalveluumme uusia elokuvasuosituksia. Klikkaa tästä Halloween-elokuvakokoelmaan

Esityslupaa eli lisenssiä haetaan helposti täyttämällä lupahakemus verkkosivuillamme. Lupahakemuksella kysytään kaikki oleelliset tiedot ja sen vastaanotettuamme, olemme yhteydessä esityksen vahvistamiseksi. 

Aloita elokuvaesityksen järjestäminen täyttämällä lupahakemus ja mikäli sinulle jäi kysyttävää, otathan meihin yhteyttä. 

Lue myös: Miten valita sopivalupa elokuvan esityslupa julkiseen esittämiseen?  

Elokuvalisenssin Halloween-suositukset 

Tutustu elokuviin tarkemmin klikkaamalla julistetta