Esittäminen on luvanvaraista

Suomen tekijänoikeuslain mukaisesti elokuvien julkista esittämistä varten tarvitaan voimassa oleva lupa. Elokuvalisenssin Yhdistelmäluvalla voit esittää elokuviamme.

Shazam!

2019 | 132 min | K-12 | fantasia, komedia, toiminta

Elämässään vaikeuksia kohdannut juureton 14-vuotias teini Billy Batson on kiertänyt useiden sijaisvanhempien kasvattina, haavellen vain hänet kadottaman äitinsä löytämisestä. Sattuman kautta Billy joutuu rinnakkaisulottuvuuteen metron kyydissä, jossa hänet valitaan seuraavaksi mestariksi Shazam-velhon seuraajana. Nämä voimat tekevät Billystä ylivertaisen sankarin, jonka keho muuttuu prosessissa lihaksikkaan aikuisen kokoisen sankarin kokoon ja hänen täytyy vain lausua taikasana “Shazam” aktivoidakseen sankarimoodinsa tarpeen tullen. Aluksi voimat tarjoavat lähinnä tilaisuuden päästä tekemään Jackass-tyyppisiä hullunrohkeita temppuja, mutta tilanne vakavoitu, kun pahuuden voimia edustava tohtori Thaddeus Sivana yrittää saada Billyn voimat itselleen – keinolla millä hyvänsä. Voiko mitään hyvää tapahtua, kun lapsi on supersankarin asemassa? Ohjannut David F. Sandberg. Näyttelijöinä mm. Zachary Levi, Mark Strong ja Asher Angel.

Katso elokuva verkossa

Vuokrattavissa:

Apple TV
Blockbuster
Elisa Viihde
Google Play Movies
Microsoft Store
Rakuten TV
SF Anytime
Telia Play
Viaplay

Ostettavissa:

Apple TV
Blockbuster
Elisa Viihde
Google Play Movies
Microsoft Store
Rakuten TV
SF Anytime
Viaplay

Suoratoistettavissa:

HBO Max

Tietoa elokuvasta

Avainsanat

  • humoristinen
  • onnistumisen kokemuksia

Lajityypit

  • fantasia
  • komedia
  • toiminta

Ikärajat

  • K-12

Tuotantoyhtiö

  • Warner Bros.

Tietoa mediakasvattajalle

Sijaiskodista toiseen kiertänyt, 14-vuotias Billy perii salaperäiseltä velholta voimat joiden avulla hän voi muuttua supervahvaksi viittasankariksi milloin haluaa.

Samaan aikaan Billy siirretään ystävälliseen ja toimivaan sijaisperheeseen, jossa hän saa sisaruksikseen neljä erilaista lasta. Billy ystävystyy erityisesti ikäisensä Freddyn kanssa, mutta jatkaa supervoimista ja uudesta perheestään huolimatta myös biologisen äitinsä etsimistä.

Perheen merkitys kulkee mukana läpi koko elokuvan: lapselle ja nuorelle on tärkeää voida olla osa hyväksyvää ja kasvua tukevaa yhteisöä. Billyn kasvattiperhe edustaa myös amerikkalaista etnistä moninaisuutta. Myönteisten ihmissuhdemallien lisäksi Shazam! korostaa supersankarielokuville tyypilliseen tapaan yhteistyötaitojen merkitystä.

Elokuva pohtii humoristisella otteella (super)sankaruuden olemusta. Tärkeintä eivät ole supervoimat vaan kyky hyvään ja halu kasvaa tehtäväänsä.

Elokuvassa on selkeä, sadunomainen fantasiakonteksti velhoineen ja örkkeineen. Toimintakohtaukset ovat siihen nähden varsin suorasukaisia, eikä niitä pehmennetä esimerkiksi huumorin keinoin. (Lähde Media-avain.fi)