
Esittäminen on luvanvaraista
Suomen tekijänoikeuslain mukaisesti elokuvien julkista esittämistä varten tarvitaan voimassa oleva lupa. Elokuvalisenssin Yhdistelmäluvalla voit esittää elokuviamme.
Pikku Naisia
2019 | 135 min | S | draama
Louisa May Alcottin klassikkoteokseen perustuva elokuva neljästä sisaruksesta, Amystä, Josta, Bethistä ja Megistä, ja heidän elämästään sisällissodan aikaisessa Amerikassa. Ohjaajana Gerta Gerwig ja näyttelijöinä mm. Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Timothée Chalamet ja Meryl Streep. Elokuva palkittiin parhaan pukusuunnittelun Oscarilla.
Katso elokuva verkossa
Vuokrattavissa:







Ostettavissa:






Suoratoistettavissa:


Tietoa elokuvasta
Oppiaineet
- elämänkatsomustieto
- historia
- käsityö
- kuvataide
- oppilaanohjaus
- suomen kieli ja kirjallisuus
- yhteiskuntaoppi
Avainsanat
- Amerikka
- arkinen
- kunnioittava
- lämminhenkinen
- miljöö ja ajankuva
- naisen asema
- optimistinen
- puvustus ja pukusuunnittelijan ammatti
- roolimallit
Koulutusasteet
- yläkoulut
Lajityypit
- draama
Teemat ja kokoelmat
- joulu
- kasvutarina
- kirjafilmatisointi
Ikärajat
- S
Palkinnot
- Oscar
Tuotantoyhtiö
- Universal Pictures
Tietoa mediakasvattajalle
Pikku naisia on historiallinen elokuva ja tarina itsenäisistä, nuorista naisista. Marchin perheen neljällä sisaruksella on monenlaisia tavoitteita ja unelmia, jotka saattavat olla keskenään erilaisia mutta silti yhtä arvokkaita.
Louisa May Alcottin (1832-1888) ikonisiin tyttökirjoihin perustuva elokuva on kasvukertomus, joka johdattelee pohtimaan käsitystä hyvästä elämästä. Marchin perheessä pidetään yhtä, ja sisaruus on yksi elokuvan keskeisistä voimista. Elokuvan aikana tytöt elävät sekä teini-ikää että aikuisuutta.
Alcottin alkuperäisteos sisältää monia opettavaisia kohtauksia ja moraalitarinoita. Myös uudessa filmatisoinnissa nähdään, kuinka Marchin perheen tytöt Meg, Jo, Beth ja Amy harjoittelevat mm. ahkeruutta, hyvän jakamista ja itsereflektiota. Aikatasojen välillä (toisinaan haastavastikin) hyppivä tarina korostaa elämän ilojen ja surujen luonnollista vuorottelua. (Lähde Media-avain.fi)