Elokuvien käyttö kirjastoissa. Elokuvan katselutilanne.

Elokuvahetki tuo kirjastokävijät yhteen

Kirjastot tarjoavat lukuelämysten rinnalla julkisen tilan, joka toimii kohtaamispaikkana eri ikäisille ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille. Sen lisäksi, että kirjastossa lainataan ja luetaan kirjoja, on se monelle myös tärkeä sosiaalinen kohtaamispaikka. Tiesitkö, että kirjastoissa järjestettävät elokuvatapahtumat on todettu hyväksi keinoksi lisätä vuorovaikutusta kirjaston asiakkaiden välillä? Kiinnostus elokuviin toimii lukuharrastuksen lailla ihmisiä yhdistävänä asiana.

Elokuva on hyvä keskustelunavaaja

Kirjallisuuden lisäksi voivat kirjastot ilahduttaa asiakkaitaan erilaisilla tapahtumilla. Hyviä kokemuksia on saatu kirjaston käyttäjille järjestetyistä maksuttomista elokuvanäytöksistä. Esimerkiksi Helsingin Kallion kirjastossa jo vuodesta 2010 lähtien vauvojen vanhemmille säännöllisesti järjestetty BabyKino-elokuvatapahtuma on saavuttanut uskollisen kävijäkunnan. BabyKinon ideana on tarjota piristävä elokuvahetki vauva-arkeaan eläville vanhemmille ja heidän pienokaisilleen. Tämäntyyppiset tapahtumat voidaan nähdä ennen kaikkea kirjaston asiakkaita yhdistävänä toimintana: elokuvan seuraamisen lomassa tulee jutusteltua samaa elämänvaihetta elävien ihmisten kanssa ja luotua uusia tuttavuuksia.

Elokuvan ympärille rakennetut tapahtumat sopivat järjestettäväksi vauvaperheiden lisäksi muillekin kirjaston kävijäryhmille, kuten eläkeläisille tai nuorisolle. Kirjastoon on jokainen tervetullut, ja kirjasto voi omalla toiminnallaan edistää kävijöittensä välistä positiivista vuorovaikutusta. Yhteinen elokuvahetki toimii hyvänä keskustelunavaajana luoden kohtaamisia ihmisten välillä. Matalan kynnyksen tapahtumilla voidaan myös pyrkiä ehkäisemään ihmisten mahdollisesti kokemaa yksinäisyyttä ja syrjäytymistä.

Elokuvalisenssi helpottaa esityslupien hallinnointia

Yksityiskäyttöön tarkoitettujen elokuvien esittäminen julkisissa tapahtumissa on luvanvaraista. M&M Viihdepalvelun Elokuvalisenssi mahdollistaa kirjastoille vaivattoman tavan hallinnoida tekijänoikeusasioita. Se toimii linkkinä elokuvayhtiöiden ja elokuvatapahtumaa järjestävän välillä tarjoamalla tekijänoikeuslain mukaiset esitysluvat.

M&M Viihdepalvelulta voit hankkia julkisen esittämisen esityslupia. Tutustu tarkemmin lupahakemuksiimme. Yhdistelmälupa tekee elokuvatapahtumien järjestämisestä helppoa ja kustannustehokasta: voit esittää tuhansia huippuelokuvia rajattomasti 12 kuukauden ajan. Kertalupa puolestaan sopii yksittäisiin elokuvanäytöksiin, jos kirjastossa elokuvia ei näytetä keskimääräisesti kuin vain kaksi kertaa vuodessa.

M & M Viihdepalvelu auttaa sinua elokuvan valinnassa

Hyvä elokuva herättää katsojassa tunteita ja avartaa hänen maailmankuvaansa. Elokuvan koskettavuutta lisää se, että katsoja pystyy samaistumaan elokuvassa esitettyihin ihmiskohtaloihin ja löytämään tarinasta yhtymäkohtia omaan elämäänsä. Elokuvalisenssi (osa M & M Viihdepalvelua) voi ehdottaa juuri sinun tapahtumaasi ja yleisöllesi soveltuvaa teosta, olitpa sitten järjestämässä leffailtaa teini-ikäisille tai klassikkoelokuvanäytöstä varttuneemmalle väelle.

Tutustu myös elokuvahakuumme, johon olemme koonneet nostettuja edustamiamme elokuvia ja luoneet niille käteviä elokuvaprofiileja elokuvaan tutustumista varten. Elokuvalisenssi tarjoaa elokuvakasvatuksen tueksi maksuttomia, valtakunnallisiin opetussuunnitelmiin sidottuja oppimateriaaleja, jotka löydät valittujen elokuvien profiileista hakemalla elokuvahaun avainsanoista ”oppimateriaalit”.

Ota yhteyttä M & M Viihdepalveluun!