Soittolista: sateenkaari

Bros

Published:

Kaksi miestä ehkä mahdollisesti, luultavasti, kompuroivat kohti rakkautta. Ehkä. He ovat kumpikin todella kiireisiä.

Kerron sinulle kaiken

Published:

Maaritin (Leea Klemola) elämässä on menossa suuri murroskausi, sillä hän on vähän aikaa sitten tehnyt sukupuolileikkauksen ja korjannut sukupuolensa naiseksi. Maaritin on kuitenkin käytävä läpi menneisyytensä karikot päästäkseen elämässä eteenpäin. Hän haluaa selvittää välinsä ex-vaimonsa kanssa, rakentaa suhteen teini-ikäiseen tyttäreensä ja päästä auttamaan muita ihmisiä. Maarit haluaisi myös jakaa elämänsä onnenhetket, surut ja vuoteensa jonkun kanssa. Kun Maarit tapaa aviokriisin kanssa kamppailevan Samin (Peter Franzén) psykiatrin vastaanotolla, hän uskoo tavanneensa sen oikean.

Ohjaaja:
Simo Halinen

Pääosissa:
Leea Klemola
Peter Franzén
Ria Kataja
Emmi Nivala

Elokuva palkittiin Parhaan käsikirjoituksen ja Parhaan naispääosan Jussi-palkinnolla.

Barbie elokuvan juliste.

Barbie

Published:

Barbie erotetaan Barbielandista, koska hän alkoi saamaan ihmisyyttä muistuttavia oireita. Alkaa matka kaiken tapahtuneen selvittämiselle, jolla on seurauksia joita Barbie ei olisi koskaan uskonutkaan ilmenevän.

Supernova elokuvan juliste

Supernova

Published:

Tarina seuraa keski-ikäistä pariskuntaa, Samia (Colin Firth) ja Tuskeria (Stanley Tucci), jotka lähtevät matkalle halki Englannin Lake Districtin. Heidän matkansa tarkoituksena on viettää aikaa yhdessä ja nauttia kauniista maisemista. Kuitenkin heidän matkansa taustalla on myös syvempi tarkoitus.

Tuskerilla on nimittäin varhaisen vaiheen dementia, ja pariskunta tietää, että heidän yhteinen aikansa on rajallista. He kohtaavat vaikeita päätöksiä ja tunteita matkansa aikana, kun he käsittelevät sairauden vaikutuksia heidän elämäänsä ja suhteeseensa.

Elokuvassa seurataan Samin ja Tuskerin intiimiä matkaa, kun he joutuvat kohtaamaan menneisyyden haamut, rakastamisensa syvyyden ja kohtaavat pelon menettämisestä. Heidän suhteensa ja kiintymyksensä joutuvat koetukselle, kun he yrittävät löytää tapoja kohdata tulevaisuuden haasteet ja nauttia yhteisestä ajasta niin paljon kuin mahdollista.

”Supernova” on koskettava tarina rakkaudesta, menetyksestä ja ihmisen haavoittuvuudesta. Elokuvan keskiössä ovat Colin Firthin ja Stanley Tuccin vahvat näyttelijäsuoritukset sekä tarina, joka käsittelee syvällisiä ja universaaleja teemoja.

Bohemian Rhapsody elokuvan juliste

Bohemian Rhapsody

Published:

Bohemian Rhapsody perustuu legendaariseen Queens-yhtyeeseen sekä tarkemmin sen laulajaan, Freddie Mercuryyn. Elokuvassa on otteita tositapahtumista.

Elokuva kertoo kuinka yhtye nousi kuuluisuuteen. Laulajan elämä ajautuu kuitenkin nopeasti syöksykierteeseen ja lopulta kaikista pahimpana vastoinkäymisenä Freddie saa AIDS-diagnoosin. Sairaudesta huolimatta hän haluaa vielä kerran vetää kaikkien aikojen keikan Live Aid-konsertissa Britannian Wembley-areenalla.

Elokuva voitti huikeat neljä Oscaria seuraavista kategorioista: paras miespääosa, videoeditointi, äänieditointi sekä äänimiksaus.

Koulukinon oppimateriaalit käsittelevät Queenin musiikkia, terveyttä, AIDS:ia, HIV:iä, elämänhallintaa, seksuaalisuutta, kulttuuria, vähemmistöjä, maahanmuuttajuutta, omia juuria, elokuva-arvostelun ja vastineen kirjoittamista, suomalaisten sanojen kirjoittamista englannin kielestä ja suomenkielisten kappaleversioiden analysointia. Viimeinen tehtävä on väittelyharjoitus.

Ohjaus: Bryan Singer
Pääosissa: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joe Mazzello

Elokuvan Strange World juliste

Ihmeellinen maailma

Published:

Toimintaseikkailu Ihmeellinen maailma vie katsojat syvälle tuntemattoman ja vaarallisen maailman syövereihin, missä mielikuvitukselliset olennot odottavat Claden legendaarista seikkailijaperhettä, jonka sisäiset erimielisyydet uhkaavat tehdä tyhjäksi heidän viimeisimmän—ja ylivoimaisesti tärkeimmän—tutkimusmatkansa. Elokuvan Ihmeellinen maailma ovat ohjanneet Don Hall (Big Hero 6, Raya ja viimeinen lohikäärme) sekä apulaisohjaaja ja käsikirjoittaja Qui Nguyen (elokuvan Raya ja viimeinen lohikäärme toinen käsikirjoittaja) ja tuottanut Roy Conli (Big Hero 6, Kaksin karkuteillä). (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tom of Finland elokuvan juliste

Tom of Finland

Published:

Tom of Finland on kauniin kiehtova tarina suomalaisen taiteilijan Touko Laaksosen (Pekka Strang) matkasta maailman maineeseen. Elokuva alkaa II-maailmansodan tapahtumista, Touko palaa sodan traumoista kärsivänä konservatiiviseen, moralistiseen ja synkkään arkeen Helsingissä. Homoseksuaalisuus on laitonta ja homoseksuaalisten tarpeiden tyydyttäminen vaarallista. Moralistisen lannistavassa ilmapiirissä Touko alkaa huvittaa itseään sekä ystäviään piirtämällä lihaksikkaita, eroottisuudessaan vapaita ja estottomia homomiehiä. Piirrokset ovat vaarallisia Suomessa, niinpä Touko piilottaa ne jopa läheiseltä sisareltaan Kaijalta (Jessica Grabowsky). Elokuvan tarinan edetessä Touko aloittaa uransa mainostoimistossa ja rakastuu tanssija Veli Mäkiseen (Lauri Tilkanen). Tuomitsevassa ilmapiirissä he joutuvat salaamaan suhteensa. Veli tukee Toukoa hänen taiteellisten pyrkimysten suhteen. Lopulta Toukon piirustukset kuljettavat hänet Los Angelesiin, missä hän saa taiteelleen arvostusta sekä julkisuutta. Tom of Finland salanimellä tuotetut työt saavuttavat suuren suosion ja johtavat lopulta kansanliikkeeseen ja sitä kautta Tom of Finland -säätiön perustamiseen. Ohjaus: Dome Karukoski

Pride

Published:

Vuonna 1984, kun raju kaivosalan murros leviää läpi Britti-yhteiskunnan, kaivosmiehet saavat tukea yllättävältä suunnalta: pieni gay-aktivistien ryhmä alkaa kerätä varoja lakkoilijoiden perheille. Kaivosmiesten liiton hylätessä aktivistien tuen, päättävät he yhteistuumin matkustaa pieneen kaivoskaupunkiin Walesiin ja lahjoittaa kerätyt varata henkilökohtaisesti. Matkasta tulee ikimuistoinen. (Lähde: Media-avain)

Call Me by Your Name

Published:

Call Me By Your Name on André Acimanin samannimiseen kirjaan perustuva elokuva ensirakkaudesta. Elokuva on ollut yleisömenestys sekä festivaaleilla että teatterilevityksessä.
Julkaisuvuotenaan elokuva oli ehdolla 32 merkittävään elokuva-alan palkintoon ja sai niistä 11 mm. parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscar-palkinnon. Elokuva on valittu useasti vuosikymmenen parhaiden elokuvien listoille ja etenkin pääosan esittäjän Timothée Chalametin roolisuoritusta nuorena Elionia on ylistetty.

Luca Guadagnino ohjaama elokuva sijoittuu 1983 vuoden kesään Pohjois-Italiassa. Elokuva seuraa 17-vuotiaan amerikkalais-italialaisen Elion (Timothée Chalamet) elämää. Elio viettää kesää perheensä kanssa historiallisessa villassa nauttien kuvankauniista ympäristöstä, kirjallisuudesta, klassisen musiikin sovittamisesta ja soittamisesta sekä flirttailusta ystävänsä Marzian (Esther Garrel) kanssa. Elion suhde hänen isäänsä (Michael Stuhlberg), kreikkalais-roomalaiseen kulttuurin professoriin, on läheinen ja lämmin. Nuori Elio on varttunut akateemisesti koulutettujen vanhempiensa sekä korkeakulttuurin parissa ja vaikuttaa ikäistään kypsemmältä. Tunneasioissa Elio on kuitenkin melko kokematon.

Kesän tunnelma muuttuu, kun Elion isän tutkimusassistentiksi saapuu komea Oliver (Armie Hammer). Elion ja Oliverin välille heräävä intohimo roihahtaa liekkeihin kuumien kesäpäivienaikana, eikä paluuta entiseen enää ole.

Tanskalainen tyttö

Published:

Koskettava rakkaustarina joka pohjautuu Lili Elben ja Gerda Wegenerin elämäntarinaan. Vuoden 1926 Kööpenhaminassa elävä taiteilija Einar Wegener, joka on naimisissa Gerda Wegenerin kanssa, tunnetaan maisemamaalauksistaan.

Myös Gerda on taiteilija, vähemmän tunnettu, mutta työllistyy merkkihenkilöiden muotokuvamaalarina. Heidän avioliittonsa on vahva ja täynnä rakkautta. Kaikki muuttuu, kun Gerda pyytää miestään asettumaan malliksi ja pukeutumaan naisen asuun viimeistelläkseen maalauksensa. Kokemus mullistaa pariskunnan koko elämän. Einar huomaa, että ollessaan Lili hän kykenee toteuttamaan itseään aidoimmillaan ja ryhtyy elämään naisena. Gerda taas löytää Lilistä uuden muusan ja kypsyy taiteilijana uuteen kukoistukseen. Pariskunta joutuu kohtaamaan myös ympäröivän yhteiskunnan ennakkoluulot. He lähtevät kotimaastaan avomielisempään Pariisiin. Yhä uudelleen Gerda osoittaa tukensa Lilille, joka tekee hänestä yhden maailman ensimmäisistä sukupuolenkorjauksen pioneereista.

Ohjannut Tom Hooper. Näyttelijöinä mm. Eddie Redmayne, Alicia Vikander ja Amber Heard. Elokuva voitti Oscarin parhaasta naissivuroolista.