Kenelle?

Oletko koskaan ajatellut, miten voisit hyödyntää elokuvia toiminnassasi? Elokuvien avulla tehostat ja havainnollistat opetusta, avaat keskusteluja nuorisotyössä ja luot käyttäjiä innostavia tapahtumia kirjastoihin.

Elokuvalisenssin monipuoliset hakutyökalut auttavat sinua löytämään sopivat elokuvasisällöt ja esitysluvat sekä palvelu saattaa sinut opetus- ja keskustelumateriaalien pariin. Löydät valikoimasta elokuvia monenlaisiin tarpeisiin. Olit sitten opettaja, nuorisotyöntekijä, kirjastovirkailija tai muu lasten ja nuorten parissa toimiva, käyttämällä Elokuvalisenssiä säästät suunnitteluun kuluvaa aikaa ja saat tukea elokuvaelämysten purkamiseen.

Oppimateriaalit ovat sidoksissa valtakunnallisiin opetussuunnitelmiin ja niiden sisällöistä vastaa elokuvakasvatusyhdistys Koulukino ry. Materiaalia on saatavilla varhaiskasvatuksesta lukioihin ja toisen asteen opetukseen.

Palvelun käyttö on ilmaista ja hankkimalla Elokuvalisenssin Vuosiluvan organisaatiollesi varmistat, että esittäminen tapahtuu tekijänoikeuslain velvoittamalla tavalla. Palvelun ohjelmiston lisäksi Vuosiluvan sopimuksen piiriin kuuluu tuhansia muitakin elokuvia alan suurimmilta tuotantoyhtiöiltä.

Kauttamme on saatavilla myös Kertalupia yksittäisten elokuvien esittämiseen.

Lue lisää Vuosiluvasta

Miksi?

Elokuvalisenssin tavoitteena on auttaa käyttäjää löytämään tarpeisiin soveltuvat elokuvat, esitysluvat sekä materiaalit ja lisätä tietoa elokuvien tekijänoikeuksista.

Tiesitkö, että elokuva on tekijänoikeuslain suojaama, taiteellinen teos ja lain 2§:n mukaisesti oikeudenhaltijoilla on yksinomainen oikeus määrätä teostensa käytöstä? Elokuvien esittämiseen kotona tai pienen ystäväpiirin kesken et tarvitse lupaa, mutta elokuvien näyttäminen esimerkiksi kouluissa, nuorisotaloilla tai kirjastoissa on luvanvaraista julkista esittämistä. Lupa tarvitaan myös lyhyiden näytteiden esittämiseen opetuksen tukena tai muissa havainnollistamistarkoituksissa. Sitaattioikeus on tarkoitettu vain tilanteisiin, joissa teosta lainataan uuden teoksen tekemiseksi.

Puuttuvatko esitysluvat? Löydät Elokuvalisenssiltä Kertaluvat yksittäisiin elokuviin ja Vuosiluvat elokuvien säännölliseen esittämiseen.

Lue lisää Vuosiluvasta

Miten?

Hae sopivia elokuvasisältöjä sekä opetus- ja keskustelumateriaaleja monipuolisten hakutyökalujen avulla. Palvelun valikoima koostuu sekä uusista että vanhoista huippuelokuvista.

Hankkimalla Elokuvalisenssin Vuosiluvan saat esitysoikeudet markkinoiden laajimpaan ohjelmistoon. Valikoimasta löydät elokuvat niin oppituntien havainnointivälineeksi kuin elokuvaelämysten sisällöksi nuorisotiloihin ja kirjastoihin.
Luvan hallinnointi on helppoa. Lisenssikausi kestää 12 kuukautta määritellystä alkamispäivästä ja jatkuu automaattisesti. Esitä kansainvälisesti merkittävimpien yhtiöiden elokuvia ilman raportointivelvoitetta tai rajoitteita esitysmäärissä.

Elokuvien esityslähteenä voit käyttää mitä tahansa yksityiskäyttöön tarkoitettua lähdettä (esimerkiksi dvd:t, bluray:t, suoratoistopalvelut ja tv-tallenteet). Palvelu ei sisällä elokuvien digitaalisia kopioita. Esitysluvat tilaamalla varmistat, että oikeudenhaltijat saavat korvaukset teostensa esittämisestä.

Löydät Elokuvalisenssiltä Kertaluvat yksittäisiin elokuvaesityksiin.

Hae esityslupaa

ELOKUVALISENSSI suosittelee

Jättiläiskoira Clifford

Jättiläiskoira Clifford on pääjuoneltaan helposti ymmärrettävä ja tunnelmaltaan lämminhenkinen tarina ystävyyden merkityksestä sekä siitä, miten jokainen kelpaa ihan vain omana itsenään. Koulukiusattu Emily saa jättikokoiseksi kasvaneen punaisen koiransa avulla rohkeutta nousta puolustamaan paitsi lemmikkiään, myös itseään. Juonen edetessä oivalletaan läheisten ja yhteisön voima toistensa tukena. Myös perheiden erilaiset taustat ja varallisuuserot ovat hyvää pohdittavaa elokuvan […]

Lue lisää

Viimeksi lisätyt elokuvat