Oppiaine: liikunta

Spandex Sapiens

Published:

Kanadalaisen saarnamiehen yksinäinen poika Michael rakentaa ensimmäisen ammattimaisen nyrkkeilyliiton kauas Suomeen. Transsukupuolinen nyrkkeilijä Jessica liittyy mukaan kilpaillen Michaelia vastaan sekä fyysisesti että ideologisesti. Raivo ja turhautuminen vaikuttavat Michaeliin, joka on nyt 40-vuotias etsien yhä kumppania. Hän kaipaa rakkautta, mutta ensin hänen täytyy oppia olemaan vihaamatta. Löydettyään todellisen rakkauden verkosta Michael uudelleen määrittelee arvonsa ja uudistaa itsensä rakastuneena nyrkkeilijänä.

Ringside elokuvan juliste.

Ringside

Published:

Ringside on dramatisoitu dokumentti nyrkkeilijä Tarmo Uusivirrasta, joka valmistautuu uransa viimeiseen ja tärkeimpään otteluunsa. Tästä ottelusta tulee lopulta hänelle taistelu itsensä kanssa muuttuneiden elämänarvojen ristitulessa.

34-vuotias urheilija on noussut pohjalta takaisin nyrkkeilykehään. Hän on matkalla maailmanmestaruuteen EM-titteliottelun kautta. Rakkaus muuttaa kuitenkin ajatusmaailman ja uran tärkeimmällä hetkellä hän on valmis luovuttamaan elämän vuoksi. (Lähde: Art Films production)

Valo varjon takaa elokuvan juliste.

Valo varjon takaa

Published:

Valo varjon takaa on henkilökuva aitajuoksija Arto Bryggaresta. Elokuva seuraa Bryggaren elämää puolentoista vuoden ajan vuonna 1988 tapahtuneen akillesjänteen katkeamisen jälkeen.

Bryggare yrittää epätoivoisesti paluuta aitajuoksijaksi ja huipulle vaikka jalat eivät enää kestä. Peräänantamattoman ja jääräpäisen Bryggaren taistelu aikaa ja fyysisiä rajoituksia vastaan lomittuu vanhojen urheiluvälähdysten kanssa. Ne kertovat, kuten myös Bryggaren sinnikäs puurtaminen, urheilijan ylä- ja alamäkien tuntemukset. (Lähde: Art Films production)

Haaveiden kehä elokuvan juliste.

Haaveiden kehä

Published:

Haaveiden kehä kertoo kunnianhimoisesta ja tiukasta yksinhuoltajaisästä, joka toivoo kahdesta pojastaan tulevan ammattinyrkkeilijöitä. Isä on uskossa että vanhempi poika Jamppa aikoo jatkaa nyrkkeilyuransa takomista maailmalla. Puolestaan pikkuveli Kusti taistelee paino-ongelmien kanssa. Onko isän toiveet huippu-urheilijapojista todella tavoittelemisen arvoisia?

Vuoden 2003 Jussi-gaalassa elokuva voitti kolme palkintoa: Paras miespääosa, Paras naissivuosa ja Paras musiikki.

Eddie the Eagle elokuvan juliste

Eddie the Eagle

Published:

Eddie the Eagle on vuonna 2015 julkaistu urheiludraama, joka perustuu tositapahtumiin. Elokuva kertoo brittiläisen mäkihyppääjä Michael ”Eddie” Edwardsin tarinan, joka tavoitteli
unelmaansa osallistua talviolympialaisiin. Nuoresta iästään ja epätyypillisestä taustastaan huolimatta Eddie onnistui saavuttamaan paikan Britannian mäkihyppyjoukkueessa ja
osallistumaan Calgaryn talviolympialaisiin vuonna 1988. Vaikka Eddie ei menestynyt kilpailuissa, hänestä tuli kansainvälinen legenda ja symboli rohkeudelle sekä
päättäväisyydelle. Elokuva on saanut useita palkintoja ja ehdokkuuksia, jotka tunnustavat sen viihdyttävyyden
ja syvemmän sanoman. Se sai esimerkiksi vuoden 2017 Brittiläisakatemian elokuvapalkinnoissa (BAFTA) kaksi ehdokkuutta parhaasta miessivuosasta (Hugh Jackman)
ja parhaasta äänisuunnittelusta. Lisäksi elokuva voitti vuoden 2016 Heartlandelokuvafestivaaleilla Crystal Heart -palkinnon ja oli ehdolla parhaasta perhe-elokuvasta.
Eddie the Eagle palkittiin myös vuoden 2016 UK National Film Awards -gaalassa parhaasta brittiläisestä elokuvasta. Elokuva on ansainnut kiitosta sen viihdyttävyydestä, rohkaisevasta
sanomasta ja loistavista näyttelijäsuorituksista, jotka ovat tehneet siitä suositun katsojien keskuudessa. Pääosissa: Taron Egerton, Hugh Jackman Ohjannut: Dexter Fletcher

The Karate Kid

Published:

Daniel muuttaa äitinsä kanssa uuteen kaupunkiin. Daniel ei pidä paikasta, ja häntä kiusaa ryhmä karatekoja Cobra Kai -dojosta. Hän ystävystyy vanhan miehen kanssa, joka opettaa hänelle itsepuolustusta.

Space Jam – Uusi legenda

Published:

Animaatiota ja oikeita näyttelijöitä yhdistävässä komediassa koripallotähti LeBron James perheineen jää vangiksi digitaaliseen maailmaan ja joutuu pelaamaan elämänsä korisottelun päästäkseen pois. Avuksi ylivoimaista vastustajaa vastaan LeBron saa Väiski Vemmelsäären ja muut rakastetut Looney Tunes -piiroshahmot. Ohjannut Malcolm D. Lee. Näyttelijöinä mm. LeBron James, Don Cheadle ja Cedric Joe.

Aladdin (Live-action)

Published:

Disneyn animaatioklassikko Aladdin on loihdittu uudelleen valkokankaalle elokuvan energisenä ja jännittävänä live action -versiona. Aladdin on ollut yksi kuuluisimmista ja suosituimmista Tuhannen ja yhden yön tarujen satukertomuksista 1700-luvulta asti. Se on kertomus pennittömästä katurotasta Aladdinista, rohkeasta ja päättäväisestä sulttaanin tyttärestä, prinsessa Jasminesta ja Hengestä, joka voi olla heidän tulevaisuutensa avain. Aladdin on innokas jättämään pikkurikollisen elämänsä Agraban kaduilla taakseen ja uskoo olevansa tarkoitettu suurempiin asioihin. Hän löytää toivomuksia täyttävän hengen asuttaman taikalampun ja käyttää sitä voittaakseen Jasminen sydämen kieron velhon heittäessä kapuloita rattaisiin. Ohjannut Guy Ritchie. Näyttelijöinä mm. Will Smith, Mena Massoud ja Naomi Scott. (Lähde Media-avain.fi)

Mamma Mia! Here We Go Again

Published:

Kokonainen vuosikymmen on kulunut siitä, kun Kalokairin saarella juhlittiin Sophie häitä. Nyt aikuiseksi kypsynyt Sophie on ottanut äitinsä Donnan hotellin vastuulleen. Hän järjestää hotellin uusia avajaisia, saaden samalla selville yhtä sun toista äitinsä menneisyydestä. Tämä an­taa elo­ku­val­le syyn mat­ka­ta ta­kai­sin 70-lu­vul­le ja pyö­ri­tel­lä vuo­ro­tel­len nykypäivää ja menneisyyttä. Mamma Mia! Here We Go Again on luonteva jatko-osa ensimmäisen osan ja ABBAn ystäville. Ohjannut Ol Parker. Näyttelijöinä mm. Lily James, Amanda Seyfried ja Meryl Streep.

Maija Poppasen paluu

Published:

Disneyn Maija Poppasen paluu -elokuvan pääosassa nähdään Emily Blunt lähes täydellisenä lastenhoitajana, jolla on erityisiä taikavoimia ja kyky muuttaa tylsimmätkin rutiinit unohtumattomiksi seikkailuiksi. Tässä jatko-osassa Maija Poppanen palaa auttamaan Pankin perheen uutta sukupolvea. Maija Poppasen ystävää Jackiä, optimistista lampunsytyttäjää, joka tuo valoa ja iloa Lontoon kaduille esittää Lin-Manuel Miranda. Meryl Streep taas nähdään Maijan omalaatuisena serkkuna Topsyna. Ohjannut Rob Marshall.