Oppiaine: kemia

Suositellut julkaisut

Selaa kaikkia artikkeleita

Elemental elokuvan juliste.

Julkaistu:

Elemental

Elemental on Disneyn ja Pixarin uusi animaatioelokuva. Sen tapahtumat sijoittuvat Element Cityyn, jossa eri elementtejä edustavat tuli-, vesi-, maa- ja ilmahahmot elävät rinnakkain. Elokuvan päähenkilö on Virva, nopeaälyinen ja tulisieluinen nuori nainen, joka ystävystyy hauskan, tunteellisen ja virran mukana menevän Vellun kanssa. Yrittäessään pelastaa Virvan isän sekatavarakauppaa, he päätyvät seikkailemaan kaupungissa ja tutustuvat muihin elementteihin. Ystävykset kohtaavat erilaisuutta joutuen ratkomaan mutkikkaita tilanteita. Heidän epätavallinen ystävyytensä pakottaa kummankin haastamaan omia ennakkokäsityksiään maailmasta, jossa he elävät.

The Shape of Water elokuvan juliste

Julkaistu:

The Shape of Water

Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1962 ja Pohjois-Amerikkaan, jossa Elisa ja Zelda ovat tutkimuslaboratorion siistijöitä ja kaveruksia. Puhekyvytön Elisa löytää yhtenä päivänä laboratoriosta huippusalaisen kohteen, joka on ihmistä muistuttava, aikoinaan Amazonin sademetsän kansalaisten palvoma vesiolento. Laboratorion agentti Strickland tekee olennolle kiduttavia kokeita, jonka seurauksena olento melkein menehtyy. Elisan ja utooppisen vesiolennon välille kehittyy odottamaton rakkaustarina ja Elisa päättää vapauttaa olennon.

Elokuva palkittiin merkittävästi neljällä Oscarilla: paras ohjaus, elokuva, musiikki ja lavastus, sekä elokuva voitti palkintoja Bafta-gaalassakin.

Julkaistu:

Jurassic World: Dominion

Jurassic Worldin pääarkkitehdin Colin Trevorrow’n ohjaama Dominion tapahtuu neljä vuotta Isla Nublarin tuhon jälkeen. Dinosaurukset elävät – ja saalistavat – nyt ihmisten rinnalla kaikkialla maailmassa. Tulevaisuutta muovaa nyt hauras kauhun tasapaino. Säilyttääkö ihminen asemansa luomakunnan kruununa ja ravintoketjun huipulla joutuessaan jakamaan planeetan kaikkien aikojen pelottavimpien petojen kanssa? (Lähde: Finnkino Oy)

Julkaistu:

Paluu tulevaisuuteen

80-luvun tyypillinen 17-vuotias high school -opiskelija Marty McFly matkustaa vahingossa kolmekymmentä vuotta ajassa taaksepäin hullun tiedemiehen Christopher Loydin suunnittelemassa DeLorean autossa, joka onkin aikamatkustuskapseli. Syntyy seikkailu, jossa Martyn täytyy turvata pääsynsä takaisin nykyaikaan.

Elokuva voitti Oscarin parhaista efekteistä ja ääniefektieditoinnista.

Julkaistu:

Godzilla vs. Kong

Kong ja sen suojelijat lähtevät vaaralliselle matkalle löytääkseen Kongin oikean kodin. Heidän mukanaan on nuori orpotyttö Jia, jonka kanssa Kong on muodostanut vahvan ja ainutlaatuisen yhteyden. Matkan varrella he yllättäen kohtaavat kuitenkin hurjistuneen Godzillan, joka kylvää tuhoa ympäri planeettaa. Titaanien taistelu — joka saa alkunsa odottamattomalta taholta — on vasta alkua mysteerille, joka lymyää syvällä maapallon ytimessä.

Julkaistu:

Venom

Eddie Brock on menestynyt toimittaja, joka on yrittänyt nujertaa Life Foundationin ja sen pahamaineisen perustajan, neron nimeltään Carlton Drake. Eddie yrittää saada tätä vastuuseen yhtiön tekemistä laittomista laboratoriokokeista. Drake ei tälläista julkisuutta kaipaa, joten valtansa avulla hän tuhoaa Eddien uran ja siinä sivussa tämän suhteen tyttöystäväänsä Anne Weyingiin. Eddien tutkiessa yhtä Draken kokeista, tämä törmää aliensymbiootti Venomiin, älykkääseen loiseen, joka tarvitsee selviytyäkseen ihmiskehoa. Venom sulautuu Eddien kehoon, ja tämä saa uusia, uskomattomia supervoimia sekä mahdollisuuden tehdä käytännössä mitä ikinä haluaa. Kieroutunut, synkkä, arvaamaton ja vihan siivittämä Venom pakottaa Eddien painiskelemaan sen kanssa, miten hallita vaarallisia kykyjä, joita tämä toisaalta pitää voimaannuttavina ja huumaavina. Eddien ja Venomin tarvitessa toisiaan saadakseen haluamansa he kietoutuvat samalla entistäkin tiiviimmin yhteen. Ohjannut Ruben Fleischer. Näyttelijöinä mm. Tom Hardy, Michelle Williams ja Riz Ahmed.

Julkaistu:

Jurassic Park

Jurassic Park on vuonna 1993 julkaistu Steven Spielbergin ohjaama elokuva, joka pohjautuu Michael Crichtonin samannimiseen romaaniin. Tarina vie katsojat Costa Rican Isla Nublar –
saarelle, missä miljardööri John Hammond on luonut huvipuiston täynnä klooneja dinosauruksista. Tämä kiehtova ja riskialtis projekti kutsuu tutkijoita ja sijoittajia saarelle, mutta pian käy selväksi, että asiat eivät suju suunnitelmien mukaan.

Jurassic Park ansaitsi tunnustusta lukuisilla palkinnoilla ja kiitoksilla teknisistä saavutuksistaan. Se voitti kolme Oscar-palkintoa, mukaan lukien parhaat visuaaliset efektit
ja parhaat äänitehosteet, osoittaen CGI:n merkittävän kehityksen elokuvateollisuudessa. Industrial Light & Magic -yhtiön luomat tietokonetehosteet toivat dinosaurukset hämmästyttävän realistisesti valkokankaalle, avaten uusia mahdollisuuksia visuaalisessa elokuvantekemisessä.

Lisäksi elokuva sai erityistä kiitosta John Williamsin ikonisesta musiikistaan, joka on yksi elokuvahistorian tunnetuimmista sävellyksistä. Jurassic Park ei ainoastaan rikkonut
ennätyksiä lipputuloissaan, vaan se myös muutti elokuvateollisuutta teknisten innovaatioidensa ja visuaalisen loistonsa kautta, jättäen lähtemättömän jäljen elokuvahistoriaan.
Ohjannut Steven Spielberg. Näyttelijöinä mm. Sam Neill, Laura Dern ja Jeff Goldblum. Elokuva palkittiin kolmella Oscarilla liittyen ääneen ja visuaalisuuteen.