Oppiaine: käsityö

Suositellut julkaisut

Selaa kaikkia artikkeleita

Supermarsu elokuvan juliste

Julkaistu:

Supermarsu

Supermarsu on suomalainen koko perheen elokuva, joka perustuu Paula Norosen samannimisiin lastenkirjoihin. Alakouluikäisen Emilian lemmikkimarsun purema johtaa siihen, että Emilia huomaa saaneensa supervoimia. Voimille tulee käyttöä kun silakat joutuvat pulaan ja Itämerta uhkaavalle saastumiselle olisi tehtävä jotakin. Kaiken lisäksi Emilian neuvokkuutta tarvitaan hänen parhaan ystävänsä Simon koulukiusaamisasian ratkomiseen.
Elokuvassa on yhdistetty hienosti näyteltyjä kohtauksia ja digitaalista animaatiotekniikkaa.

Heinähattu Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen elokuvan julistekuva

Julkaistu:

Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen

Heinähattu, Vilttitossu ja Ärhäkkä koululainen on lastenelokuva, joka kertoo Kattilakosken perheen elämästä. Heinähattu on aloittanut koulun, eikä enää ehdi leikkiä yhtä paljon kuin ennen. Tämäkös Vilttitossua harmittaa, sillä hän joutuu odottamaan koulun aloitusta vielä vuoden. Kun Heinähattu kertoo pääsevänsä luokan kanssa onkiretkelle, nokkela Vilttitossu keksii juonen, jonka avulla voi lähteä retkelle Heinähatun sijaan. Onkiretkestä tuleekin täysin toisenlainen kuin kukaan olisi voinut arvata. Heinähattu, Vilttitossu ja Ärhäkkä koululainen perustuu Tiina ja Sinikka Nopolan samannimiseen lastenkirjaan. Elokuvan on ohjannut Lenka Hellstedt.

Julkaistu:

Beetlejuice

Kummituksen elämä ei aina ole helppoa. Sen saa kokea myös hiljattain auto-onnettomuudessa kuollut Mailandin pariskunta. Elokuva suorastaan pursuaa hauskoja tehosteita ja sarjakuvahuumoria. Beetlejuice-demonin roolissa on Michael Keaton, joka tekee nappisuorituksen sietämättömänä ja itsekeskeisenä hirviönä. Hullunhauska elokuva pullollaan päätöntä huumoria.

Julkaistu:

Pikku Naisia

Louisa May Alcottin klassikkoteokseen perustuva elokuva neljästä sisaruksesta, Amystä, Josta, Bethistä ja Megistä, ja heidän elämästään sisällissodan aikaisessa Amerikassa. Ohjaajana Gerta Gerwig ja näyttelijöinä mm. Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Timothée Chalamet ja Meryl Streep. Elokuva palkittiin parhaan pukusuunnittelun Oscarilla.

Julkaistu:

Wallace & Gromit – Kanin kirous

Wallacen ja Gromitin kotikylässä eletään odotuksen aikaa. Asukkaat jännittävät sydän pamppaillen kenen rakkaudella kasvattama vihannes voittaa vuotuisen kilpailun himotusta jättivihanneksen tittelistä. Kilpailijat uskovat vihannestensa turvatoimet biodynaamisen parivaljakon, Wallacen ja Gromitin järjestettäväksi. Tarkoin vaalitut ja rakastetut vihannekset alkavat kuitenkin kadota kasvihuoneista ja puutarhoista huolimatta sankareiden mahtavasta maineesta ja mielettömistä metodeista. Paniikki leviää kaupunkiin ja huhujen levitessä hurjasta kasvissyöjähirviöstä on sankarikaksikon ylitettävä omat kykynsä ja kyläläisten odotukset pysäyttääkseen varkaudet ja saadakseen tämän vegaanien valtiaan lopullisesti telkien taakse. Ohjannut Nick Park ja Steve Box.

Wallace & Gromit – Kanin kirous on stop motion -tekniikalla toteutettu animaatio.

Julkaistu:

Marie Antoinette

Marie Antoinette on Oscar-voittaja Sofia Coppolan ohjaama sähköinen mutta intiimi tulkinta aikansa ihaillun ja vihatun muoti-ikonin, Marie Antoinetten dekadentista elämästä. Kristen Dunst on nimiroolissa kovaonnisena lapsiprinsessana, jonka onneton avioliitto Ranskan nuoren ja välinpitämättömän kuninkaan, Ludwig XVI:n (Jason Schwartzman) kanssa synnytti enemmän ilkeitä huhuja, jotka jäivät kaikumaan Versaillesin kullatuille käytäville, kuin kuninkaallista jälkikasvua. Skandaalien ja juonittelun täyttämä hovielämä ei koskaan miellyttänyt Marie Antoinettea ja hän valitsikin mielummin rocktähden liioittelevan elämäntyylin. Se suututti niin kuninkaallisia kuin tavallista kansaakin ja lopulta sinetöi hänen kohtalonsa

Julkaistu:

Anna Karenina

Leo Tolstoin unohtumattomaan klassikkoon perustuva elokuva tuo maailmankirjallisuuden suurimman rakkausromaanin valkokankaalle. Anna Kareninan (Keira Knightley) avioliitto korkea-arvoisen pietarilaisen virkamiehen Aleksei Kareninin (Jude Law) kanssa järkkyy, kun Anna tapaa kreivi Vronskin (Aaron Taylor-Johnson). Rakastavaiset antautuvat intohimon pyörteisiin, mutta heidän onnensa muuttuu pian murhenäytelmäksi. Tarina on kuvaus myös 1870-luvun tsaarinajan Venäjästä ja sääty-yhteiskunnasta, joka kahlitsee kolmiodraaman osalliset puitteisiinsa. Elokuvan on ohjannut Joe Wright.