Oppiaine: fysiikka

Apollo 11

Published:

Apollo 11 on vaikuttava dokumenttielokuva, joka seuraa Neil Armstrongin, Buzz Aldrinin ja Michael Collinsin matkaa kuuhun ja takaisin. Elokuva perustuu täysin arkistomateriaaliin, jonka dokumentaristi Todd Douglas Miller on editoinut toimivaksi kokonaisuudeksi. Vaikka matkan lopputulos onkin selvillä, elokuva näyttää historiallisen matkan yllätyksineen ja pitää otteessaan loppuun saakka.

Elokuva koostuu pelkästään arkistomateriaalista, mukaan lukien 70 mm -filmistä, jota ei ole aiemmin julkaistu yleisölle. Siinä ei ole kertojanääntä, haastatteluja tai uudelleenluontia. Ainoana poikkeuksena ovat animaatiokohdat, joiden avulla selkeytetään katsojalle millaista reittiä alus matkasi kuuhun ja takaisin.

Ohjaaja: Todd Douglas Miller
Näyttelijät: Neil Armstrong, Mike Collins, Buzz Aldrin

Ad Astra elokuvan juliste

Ad Astra

Published:

”Ad Astra” on vuonna 2019 ensi-iltansa saanut tieteiselokuva, jonka on ohjannut James Gray. Elokuvan pääosassa on Brad Pitt esittäen astronautti Roy McBridea. Tarina sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa ihmiskunta kohtaa uhkan, joka saattaa vaarantaa koko aurinkokuntamme. Roy McBride saa tehtäväkseen selvittää isänsä, astronautti Clifford McBriden, kohtalokkaan avaruusmatkan jälkeen tapahtuneita salaperäisiä tapahtumia.
Clifford McBriden oli aikoinaan määrä etsiä elämää aurinkokuntamme ulkopuolelta ja hänen viimeinen sijaintinsa on paikannettu Neptunuksen lähelle. Royn tehtävänä on matkustaa sinne selvittämään, miksi isä ei ole palannut ja miksi aikaisemmat lähetykset ovat lakanneet.
Ohjaus: James Gray
Pääosissa:Bratt Pitt, Tommy Lee Jones, Ruth Negga

Paluu tulevaisuuteen

Published:

80-luvun tyypillinen 17-vuotias high school -opiskelija Marty McFly matkustaa vahingossa kolmekymmentä vuotta ajassa taaksepäin hullun tiedemiehen Christopher Loydin suunnittelemassa DeLorean autossa, joka onkin aikamatkustuskapseli. Syntyy seikkailu, jossa Martyn täytyy turvata pääsynsä takaisin nykyaikaan.

Elokuva voitti Oscarin parhaista efekteistä ja ääniefektieditoinnista.

Top Gun: Maverick

Published:

Yli 30 vuotta laivaston hävittäjälentäjänä palvellut Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) tunnetaan huimapäisenä koelentäjänä, joka yrittää kaikin keinoin välttää aktiiviuran päättävän ylennyksen. Kun Maverick määrätään kouluttamaan Top Gun -kokelaita ainutlaatuiseen erikoistehtävään, hän tapaa luutnantti Bradley “Rooster” Bradshaw’n (Miles Teller), joka on Maverickin edesmenneen ystävän, tutkaupseeri Nick “Goose” Bradshaw’n poika.

Epävarman tulevaisuuden ja menneisyyden haamujen piinaama Maverick joutuu kohtaamaan pahimmat pelkonsa tehtävässä, joka vaatii siihen osallistuvilta lentäjiltä suunnattomia uhrauksia. Ohjaus: Joseph Kosinski (Lähde: Finnkino)

Elokuva voitti Oscarin parhaasta äänityksestä.

Interstellar

Published:

Interstellar kertoo tutkimusmatkailijoista, jotka ylittävät inhimillisen avaruusmatkailun rajat käyttämällä hyväksi vastalöytämäänsä madonreikää, jonka avulla heidän on mahdollista kulkea aiemmin ihmiskunnalle liian pitkiä tähtienvälisiä välimatkoja. Elokuvan ohjannut Christopher Nolan. Näyttelijöinä mm. Matthew McConaughey, Anne Hathaway ja Jessica Chastain.