Studio: Optipari

Pohjolan satoa

Published:

Pohjolan satoa-elokuva kertoo maalaistalon isännistä kolmessa sukupolvessa. Isännät kärsivät erilaisista ongelmista, joita kaikkia yhdistää jonkin sortin rakennemuutos. Nyt kylälle saapuu paluumuuttaja Ville, it-alan hipsteri Helsingistä. Villen yhtiökumppani on ajanut heidän yrityksensä konkurssiin, eikä Villelle ole jäänyt käteen kuin satojen tuhansien velat. Isä on ollut takaamassa Villen lainaa, joten myös koko perhetilan tulevaisuus on uhattuna. Ville saa neronleimauksen: tilan syrjäisellä pellolla voisi kasvattaa kannabista. Pääkaupunkiseudulla on nimittäin hyvästä pilvestä pula. Pienen suostuttelun jälkeen suvun miehet pistävät kannabiksen kasvamaan, ja siitäpä ne sotkut sitten tietenkin käynnistyvät. Soppaan sekaantuvat niin pilvidiileri Mehmed, EU-byrokraatit, kylän mahtimiehet, gangsterit, paikallinen moottoripyöräkerho ja kaikkien tuntema paikallispoliisi Laitinen.

Teit meistä kauniin elokuvan juliste

Teit meistä kauniin (Born in Heinola)

Published:

Teit meistä kauniin on Tuukka Temosen ohjaama tositarinaan perustuva elokuva Apulanta -yhtyeen perustamisesta. Apulanta on yksi Suomen menestyksekkäimpiä bändejä, jonka basistina Temonen toimi yli kymmenen vuoden ajan.

Tarinan keskiössä on neljä tavallista nuorta, jotka koettavat selviytyä 1990-laman kourissa kituuttavassa Heinolassa. Niin aikuisilla kuin metsäteollisuuskaupungin nuorillakin on omat kamppailunsa. Nuoret löytävät kuitenkin tukea toisistaan ja musiikista. Useiden epäonnistumisten, yrittämisen ja sinnikkyyden jälkeen nuorten unelma omasta bändistä lopulta saa tuulta alleen. Loppu onkin historiaa.