Studio: Made

Suositellut julkaisut

Selaa kaikkia artikkeleita

Julkaistu:

Själö: Island of Souls

Vuosisatojen ajan suljettu laitos toimi viimeisenä pysäkkinä sosiaalisesti poikkeaville naisille Själössä, eristäytyneellä saarella Itämeressä. Syrjäytetyt naiset pidettiin siellä pidätettyinä, jotta heitä voitaisiin tarkkailla, tutkia ja mitata – aivan samalla tavalla kuin tutkijat keskittyvät ympäröivään luontoon tutkimuskeskukseksi muutetussa paikassa. Kun nuori tutkija kerää näytteitä saarella, menneisyys nousee esiin sairaalan käyttämättömistä huoneista ja kirjoittamattomien kirjeiden kuiskauksissa. Tilaa täyttyy piilossa olleista muistoista, kun näkymättömät arkistot heräävät eloon. Kenen tarinat muistetaan ja kenen unohtuvat?

Alaska Highway elokuvan juliste

Julkaistu:

Alaska Highway (Alcan Highway)

Alaska Highway on roadmovie jossain muualla olemisen unelmasta. Vailla vakituista osoitetta elävän Hesen vaikeudet kulminoituvat Suomen talveen. Lumi, pakkanen ja irtonainen elämäntapa eivät sovi yhteen. Hese on määrittänyt optimaaliseksi asuinpaikaksi ihmiselle Vancouver Islandin Kanadan länsirannikolla.

Hesen kodin pitää kuitenkin pystyä liikkumaan. Sen pitää olla tyylikäs ja sen on pakko olla halpa. Unelman ensimmäinen pala löytyy Alaskasta noin 4000 kilometrin päästä Vancouver Islandilta. Se on 63-vuotias rekanraato, jonka Hese on valinnut alustaksi kodilleen. Alaska Highway on elokuva Hesen yrityksestä korjata auto, rakentaa sen päälle koti ja ajaa Vancouver Islandille. (Lähde: Koulukino)