Studio: 20th Century Fox

Suositellut julkaisut

Selaa kaikkia artikkeleita

Julkaistu:

Minä, Simon

Jokainen ansaitsee suuren rakkaustarinan, mutta Simonille asia ei ole ihan niin yksinkertainen. Kukaan ei nimittäin vielä tiedä hänen pitävän pojista. Simon on myös rakastunut netissä, eikä hänellä ole aavistustakaan pojan henkilöllisyydestä. Asioiden ratkaiseminen osoittautuu hulvattomaksi, pelottavaksi ja ennen kaikkea elämää mullistavaksi.

Julkaistu:

Titanic

Rose (Kate Winslet) on yläluokkainen nainen, joka elää ylimielisen sulhasensa tukahduttavan mielivallan alla. Jack (Leonardo DiCaprio) on huoleton vapaa-sielu ja taiteilija, joka avaa Rosen silmät ja vie hänen sydämensä. Laivan törmätessä jäävuoreen hyytävällä Atlantilla, nuorten rakastavaisten matka muuttuu henkeäsalpaavaksi selviytymistaisteluksi. Ohjaus: James Cameron.

Julkaistu:

Poor Things

Bella on nuori nainen, jonka nerokas mutta omintakeinen tiedemies tri Godwin Baxter herättää henkiin. Aluksi Bella on innokas opettelemaan elämää Baxterin siipien suojassa. Elämänjanossaan hän kuitenkin karkaa sliipatun ja paheellisen lakimiehen Duncan Wedderburnin mukana myrskyisälle matkalle halki mantereiden. Sen myötä aikansa ennakkoluulot karistaneesta Bellasta kasvaa vankkumaton vapauden ja tasa-arvon puolustaja.

Elokuva palkittiin neljällä Oscarilla:

1. Paras naispääosa: Emma Stone sai tämän arvostetun palkinnon roolistaan nuorena viktoriaanisena naisena nimeltä Bella Baxter, joka herätetään henkiin kuolleista.
2. Paras lavastus: James Price ja Shona Heath saivat tunnustusta elokuvan visuaalisesta maailmasta.
3. Paras maskeeraus: Nadia Stacey, Mark Coulier ja Josh Weston loivat vaikuttavat maskeeraukset ja hiusmuotoilut.
4. Paras puvustus: Holly Waddington vastasi upeista puvuista, jotka veivät katsojat viktoriaaniseen aikaan ja steampunk-seikkailuun.

Julkaistu:

Erämaan kutsu

Erämaan kutsu (The Call of the Wild) on vuonna 2020 ilmestynyt seikkailuelokuva, joka perustuu Jack Londonin klassiseen romaaniin. Elokuvan ohjasi Chris Sanders ja sen
pääosassa nähdään Harrison Ford. Tarina seuraa Buck-nimisen koiran elämää, joka siepataan kodistaan Kaliforniassa ja myydään koiravaljakkoon Kanadan Yukoniin 1890-
luvun kultaryntäyksen aikana. Buck joutuu kohtaamaan monia haasteita ja seikkailuja, ja vähitellen hän löytää paikkansa erämaan armottomassa ympäristössä. Elokuvan juoni
keskittyy Buckin matkaan itsensä löytämiseksi ja hänen yhteyteensä John Thorntonin kanssa, joka antaa hänelle uuden mahdollisuuden vapauteen ja seikkailuun.
Elokuvassa käytetään paljon tietokoneanimaatiota Buckin ja muiden eläinten elävöittämiseen, mikä tuo ainutlaatuisen visuaalisen kokemuksen katsojille. Vaikka CGIanimaatiota on sekä kiitelty että kritisoitu, se on olennainen osa elokuvan viehätystä ja tekee eläinten hahmoista eläviä ja inhimillisiä. Harrison Fordin suoritus on saanut erityistä kiitosta
hänen roolistaan yksinäisenä, mutta hyväsydämisenä miehenä, joka löytää uuden elämän merkityksen ystävyydestä Buckin kanssa. Elokuva yhdistää toimintaa, draamaa ja tunteita,
mikä tekee siitä sopivan kaikenikäisille katsojille. Elokuva on saanut kiitosta sen uskollisesta sovituksesta Jack Londonin klassikkoromaaniin ja visuaalisesta kerronnastaan. Elokuvan sydämellinen tarina ja vaikuttavat maisemat tekevät elokuvasta mieleenpainuvan kokemuksen katsojalle.. Päärooleissa nähdään Harrison Ford ja Terry Notary.

Julkaistu:

The Creator

Tulevaisuudessa keskellä ihmiskunnan ja tekoälyvoimien välillä riehuvaa sotaa Joshua karaistunut entinen erikoisjoukkojen agentti, joka suree vaimonsa katoamista, värvätään etsimään ja tuhoamaan tuntemattomassa paikassa oleileva Creator, joka on kehittänyt edistyksellisen tekoälyn ja myös mystisen aseen, jonka avulla sota voitaisiin saada loppumaan… ja samalla loppunsa saisi myös koko ihmiskunta. Joshua ja hänen eliittisotilaiden joukkonsa tunkeutuvat vihollislinjojen taakse, syvälle synkille tekoälyn hallitsemille maille… mutta pian käy ilmi, että tuhoamiskäskyn kohteena oleva maailmaa uhkaava ase onkin pieni lapsi.

Julkaistu:

Breakthrough

”Breakthrough” on vuonna 2019 julkaistu draamaelokuva, joka perustuu tositarinaan. Elokuvan on ohjannut Roxann Dawson ja sen pääosissa ovat Chrissy Metz, Josh Lucas, Topher Grace ja Mike Colter.

Elokuva kertoo tapahtumista, jotka seurasivat St. Louisin nuoren pojan, John Smithin, lähes traagista hukkumista. John joutui veden alle jäätyään paikallisen järven jäihin ja hän oli hukkua yli 15 minuutin ajan. Kun hänet vihdoin saatiin pelastettua ja sairaalaan, hän oli ilman sydämen sykettä yli tunnin ajan. Lääkärit olivat valmistautumassa ilmoittamaan perheelle Johnin kuolleen, mutta äitinsä äänekkään rukouksen jälkeen tapahtui ihme: Johnin sydän alkoi taas sykkiä.

”Breakthrough” seuraa Johnin ja hänen perheensä tarinaa, heidän uskoaan, epätoivoaan ja lopulta toivoa. Elokuva käsittelee uskon merkitystä, yhteisön tukea ja ihmeitä, joita voi tapahtua vaikeuksien keskellä. Se on sydäntä lämmittävä tarina, joka perustuu vahvasti todellisiin tapahtumiin ja ihmiskohtaloihin.

Julkaistu:

David and Bathsheba

Elokuva kertoo Vanhan testamentin tarinan Daavidista ja Batsebasta. Elokuva keskittyy erityisesti Daavidin syntiin, kun hän lankeaa Batsebaan, joka on erään sotilaansa vaimo, ja seuraa sen aiheuttamia seurauksia.

Gregory Peck esittää Daavidia ja Susan Hayward Batsebaa. Elokuva seuraa Raamatun kertomusta uskollisesti ja tutkii Daavidin ja Batseban välisiä suhteita sekä Daavidin sisäistä taistelua synnin ja sovituksen kanssa. Elokuva käsittelee myös uskonnollisia teemoja, kuten anteeksiantoa, sovitusta ja uskon merkitystä.

Elokuva on tullut tunnetuksi klassisena Raamattuun perustuvana elokuvana, joka käsittelee uskonnollisia teemoja ja inhimillisiä kohtaloita.

Julkaistu:

Amsterdam

Vuosi on 1933. Ensimmäisessä maailmansodassa haavoittunet sotaveteraaniystävykset, erikoisia metodeja käyttävä tohtori Burt Berendsen ja asianajaja Harold Woodsman joutuvat murhaepäillyiksi, kun heidän yhteiset asiakkaansa, Yhdysvaltain senaattori ja tämän tytär, kuolevat. Kaksikon täytyy selvittää, kuka on oikeasti kuolemien takana ja puhdistaa nimensä.

Amsterdam perustuu löyhästi tositapahtumiin Business Plot -salajuonesta, jossa Yhdysvaltain presidentti Franklin D. Roosevelt yritettiin syrjäyttää vallasta ja korvata diktaattorilla.

Julkaistu:

Tenavat-elokuva

Tenavat-elokuva on klassinen amerikkalainen komedia, joka perustuu Charles M. Schulzin rakastettuun sarjakuvasarjaan ”Peanuts”. Julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2015, tämä
animaatioelokuva herätti henkiin Schulzin ikoniset hahmot, kuten Charlie Brown, Snoopy, Lucy, Linus ja muut Tenavat-sarjan hahmot.
Elokuva kertoo tarinan Charlie Brownista, ikuiseen epäonneen ja vaatimattomuuteen taipuvaisesta pojasta, joka haluaa voittaa sydämensä valitun, Punahiuksisen tytön, huomion. Matkallaan Charlie Brown saa rohkaisua ja tukea ystäviltään, erityisesti rakkaalta koiraltaan Snoopyltä. Elokuva seuraa Charlie Brownin seikkailuja ja kommelluksia, kun hän yrittää
voittaa Punahiuksisen sydämen ja saavuttaa oman paikkansa maailmassa. Tenavat-elokuvaa on kiitelty sen uskollisuudesta alkuperäiselle sarjakuvamateriaalille sekä
siitä, miten se onnistuu tuomaan Schulzin hahmot ja tarinan nykypäivän yleisölle. Elokuva säilyttää Tenavat-sarjan tunnistettavan huumorin ja syvällisemmät teemat, kuten ystävyys,
itseluottamus ja hyväksytyksi tuleminen, jotka ovat tehneet sarjasta niin rakastetun vuosien varrella. Visuaalisesti elokuva on upea, ja se hyödyntää modernia animaatiotekniikkaa tuoden Schulzin hahmot ja maailman eloon värikkäästi ja elävästi. Lisäksi elokuva on saanut kiitosta sen sydämellisestä tarinasta, joka puhuttelee sekä lapsia että aikuisia. Kaiken kaikkiaan Tenavat-elokuva on ihastuttava kunnianosoitus Schulzin perinnölle ja tarjoaa koko perheelle hauskaa ja sydämellistä viihdettä.

Julkaistu:

Greatest Showman

”Greatest Showman” on musikaalielokuva, joka kertoo P.T. Barnumin tarinan. Hän oli kuuluisa amerikkalainen shownjärjestäjä ja viihdealan edelläkävijä. Elokuva seuraa Barnumin elämää alkaen hänen nuoruudestaan. Hänen unelmansa oli luoda ainutlaatuinen viihdekokemus, joka yhdistää erilaisia ihmisiä ja antaa heille mahdollisuuden loistaa lavalla.

Barnum (Hugh Jackman) perustaa oman sirkuksensa kerättyään yhteen joukon erilaisia ja ainutlaatuisia esiintyjiä, kuten akrobaatteja, laulajia, kääpiöitä ja muita jotka perinteisesti olivat syrjitympiä yksilöitä yhteiskunnassa. Hänen yrityksensä herättää paljon kiinnostusta ja kiehtoo yleisöä, mutta se kohtaa myös vastustusta ja kritiikkiä.

Elokuvassa seurataan Barnumin taistelua hyväksynnän, menestyksen ja perheensä kanssa samalla kun hän pyrkii luomaan maailman, jossa jokainen voi tuntea olonsa hyväksytyksi ja arvostetuksi. Musiikin voimin tehty elokuva korostaa yksilöiden ainutlaatuisuutta ja rohkaisee heitä olemaan ylpeitä omasta erilaisuudestaan.