Service: rent|Google Play Movies

Apollo 11

Published:

Apollo 11 on elokuva, joka katsoo puolen vuosisadan taakse. Todd Douglas Miller on tehnyt dokumentin ihmisen ensimmäisestä kuumatkasta, josta tulee tänä kesänä kuluneeksi 50 vuotta. Elokuva on koottu hiljan löytyneistä 65mm aarteista sekä yli 11 000 tunnin määrästä äänitteitä. Elokuva vie katsojan NASA:n kuuluisimmalle missiolle, joka vei ihmisen kuukävelylle ja teki Neil Armstrongista ja Buzz Aldrinista kaikille tuttuja nimiä. Elokuvassa näemme kuumatkan ja sitä edeltäneet päivät sekä astronauttien että sitä maasta seuraavien näkökulmista.

Spencer

Published:

Prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin avioliitto on jo pitkään ollut vaakalaudalla. Vaikka huhut pettämisestä ja avioerosta kiertävät, kuningattaren Sandringhamin kartanossa vietettävän joulun ajaksi julistetaan välirauha. Ohjelmassa on aterioita ja metsästystä – Diana tuntee kyllä pelin säännöt. Mutta tänä vuonna kaikki tulee olemaan toisin. Spencer on kuvaus siitä, mitä noiden muutamien kohtalokkaiden päivien aikana kenties tapahtui.

Miss Viborg

Published:

Tarina alkaa tanskalaisen pikkukaupunki Viborgin lähiöstä, jossa eläkeläinen Solvej tapaa kapinoivan 17-vuotiaan Katen odottamattomien tapahtumien kautta. Elokuva kertoo heidän välilleen syntyneestä epätavallisesta ystävyydestä ja haaveistaan nähdä elämää Viborgin ulkopuolella.

Huom. Ei DVD- tai Blu-ray-jakelua.

Hulluna onnesta

Published:

Hulluna onnesta (alkup. La pazza gioia) on italialainen elokuva, joka kertoo kahdesta naisesta, Beatricesta ja Donatellasta, jotka ovat psykiatrisessa laitoksessa. He ovat hyvin erilaisia persoonallisuuksiltaan: Beatrice on energinen ja puhelias, kun taas Donatella on hiljainen ja sulkeutunut.

Kahden naisen välille kehittyy ystävyys ja he päättävät karata laitoksesta yhdessä kohti seikkailua. Pakoonsa he käyttävät vanhaa autoa ja kokevat monia erilaisia ja odottamattomia tilanteita matkallaan, jotka haastavat heidän käsityksensä elämästä ja itsestään.

Elokuva käsittelee ystävyyttä, vapautta ja hulluuden käsitettä monipuolisella tavalla, samalla tuoden esille huumoria ja syvyyttä näiden kahden naisen tarinan kautta.

Copenhagen does not exist

Published:

Nuori nainen Ida on kadonnut jo kuukausia sitten, mutta poliisi ei tunnu saavan aikaiseksi mitään. Idan isä ja veli tekee epätavallisen sopimuksen Idan poikaystävän Sanderin kanssa, nimittäin he majoittavat Sanderin neljän seinän sisään kuulusteltavaksi tapaukseen liittyen. Sander kertoo vielä kerran Idan isälle ja veljelle kaiken, mitä pariskunnan elämässä tapahtui katoamista edeltävinä viikkoina. Mutta kertooko Sander tosiaan kaiken? Vai onko hänellä jotain salattavaa? Ja miksi elokuvan nimi on Copenhagen Does Not Exist? Onko Kööpenhamina vain harhaa vai onko siellä jotain, mitä ei saa paljastaa?

Elokuvaa on kuvailtu kiehtovaksi, trillerimäiseksi ja draamalliseksi.

Miss Farkku Suomi

Published:

Tarina seuraa 17-vuotiasta Väldetä, joka haluaa saada paikan bändissä, tavoitella kuuluisuutta, kokea ensimmäisen humalansa ja rakastua luokan kauneimpaan tyttöön, Pikeen. Välde on teini ilman isää ja hän asuu yhdessä äitinsä kanssa kerrostaloyksiössä. Hän rakastaa karheaa musiikkia, Lou Reedin sanoituksia, New York Dollsia ja David Bowieta. Kun muut viettävät aikaa diskoissa, Välde pyöräilee yksin laitakaupungilla ja tallentaa mielensä kuvia tehtaiden savupiipuista, autioista rannoista ja ruosteisista roskiksista.

Vaikka Välde haluaisi korjata maailman epäkohdat, hän ymmärtää, että hänen täytyy ensin ratkaista omat elämänsä ongelmat. Välde löytää samanhenkisen Sasun ja he perustavat yhdessä bändin nimeltä Torttu. He jakavat saman musiikkimaun, lukevat Musa-lehteä ja Soundia, ja huomaavat punkin nousun maailmalla. Mutta sitten tapahtuu odottamaton käänne, kun Pike voittaa kauneuskilpailun, ja hänestä tulee Miss Farkku-Suomi. Kaikki ei sujukaan niin kuin Välde olisi toivonut…

Elokuva on palkittu kahdella Jussi-palkinnolla: paras puku- ja maskeeraussuunnittelu. Elokuva pohjautuu Kauko Röyhkän samannimiseen, omaelämäkerralliseen romaaniin.

The Great Gatsby – Kultahattu

Published:

The Great Gatsby kertoo tarinan Nick Carrawaysta, nuoresta miehestä, joka muuttaa 1920-luvun Yhdysvaltoihin New Yorkin Long Islandille. Nickin naapuriin asettuu salaperäinen miljonääri Jay Gatsby, joka järjestää loisteliaita juhlia, mutta jonka menneisyys ja todellinen identiteetti ovat hämärän peitossa.

Nick saa pian selville, että Gatsby on rakastunut hänen serkkuunsa, kauniiseen mutta huolettomaan Daisy Buchananiin, joka on naimisissa varakkaan ja epäuskollisen Tom Buchananin kanssa. Gatsby pyrkii uudelleen voittamaan Daisyn rakkauden käyttäen kaikki keinonsa houkutellakseen hänet takaisin.

Tarina kietoutuu rakkauden, vaurauden ja petoksen teemoihin, paljastaen samalla 1920-luvun Amerikan yhteiskunnan pinnallisuutta ja moraalikatoa. Lopulta tarina päättyy traagisesti, kun juonenkäänteet ja intohimojen ristiriidat saavat kohtalokkaan lopun päähenkilöille.

Elokuva palkittiin kahdella Oscarilla: paras puku- ja tuotantosuunnittelu.

Noah

Published:

“Noah” on elokuva, joka perustuu Raamatun tarinaan Nooasta. Tarina seuraa Nooaa (esittäjänään Russell Crowe) ja hänen perhettään, kun Jumala ilmoittaa hänelle maailman tuhosta ja tulvasta, joiden tarkoituksena on pyyhkiä pois ihmiskunnan pahuus.

Noah saa Jumalalta tehtäväkseen rakentaa arkin, johon hänen perheensä ja kaikki maailman eläimet kerätään turvaan. Elokuva kuvaa Nooan rakentamisen, hänen kohtaamansa haasteet ja ihmiskunnan vastustuksen. Samalla se käsittelee Nooan sisäistä taistelua ymmärtää Jumalan tahto ja sen vaikutukset häneen ja hänen perheeseensä.

Kun vedenpaisumus alkaa ja maailma uppoaa, elokuva seuraa Nooan perheen ja eläinten selviytymistaistelua arkissa. Koko ihmiskunnan tuhoa symboloiva tulva ja Nooan eettiset pohdinnat tekevät tarinasta intensiivisen ja pohtivan. Elokuva tutkii uskoa, selviytymistä ja moraalia kuvaten yhden Raamatun tunnetuimmista tarinoista modernilla ja näyttävällä tavalla.

Tenavat-elokuva

Published:

Tenavat elokuva (alkup. nimi “The Peanuts Movie”) seuraa tuttujen hahmojen, kuten Charlie Brownin, Snoopyn, Lucy van Peltin ja muun Peanuts-jengin seikkailuja. Tarina keskittyy erityisesti Charlie Browniin ja hänen yrityksiinsä voittaa uuden Punahiuksisen tytön sydän.

Elokuva seuraa Charlie Brownin seikkailuja ja kommelluksia koulussa, kotona ja ystäviensä kanssa. Samalla Snoopy, hänen uskollinen koira, seikkailee omassa mielikuvitusmaailmassaan.

Elokuva on täynnä huumoria, lämpöä ja opetuksia siitä, miten ystävyys, rohkeus ja itsensä hyväksyminen ovat tärkeitä asioita elämässä. Se säilyttää alkuperäisen sarjakuvan hengen ja vie katsojat nostalgiselle matkalle Peanuts-maailmaan.

Tuntematon sotilas (2017)

Published:

Välirauhan kesä 1941. Itä-suomalaiseen korpivaruskuntaan tulee kesäkuussa lähtökäsky, konekiväärikomppania kuljetetaan itärajalle – pian sota on taas tosiasia.

Aku Louhimiehen ohjaama Tuntematon sotilas on Väinö Linnan klassikkoromaaniin perustuva (kolmas) kuvaus jalkaväkiosaston yli kolmivuotiseksi venyvästä sotatiestä Suomen jatkosodassa. Elokuva kertoo Rokan, Kariluodon, Koskelan, Hietasen ja heidän taistelutovereidensa tarinan – miten toveruus, huumori ja halu jäädä henkiin yhdistävät miehiä matkalla sinne ja takaisin. Sota mullistaa niin yksittäisen sotilaan kuin kotirintamalle jääneidenkin elämän ja jättää jälkensä koko kansakuntaan.

Elokuva palkittiin merkittävästi neljällä eri Jussi-palkinnolla: Paras äänisuunnittelu, paras miespääosa, paras leikkaus ja paras maskeeraussuunnittelu.