Service: flatrate|Disney Plus

Poor Things

Published:

Bella on nuori nainen, jonka nerokas mutta omintakeinen tiedemies tri Godwin Baxter herättää henkiin. Aluksi Bella on innokas opettelemaan elämää Baxterin siipien suojassa. Elämänjanossaan hän kuitenkin karkaa sliipatun ja paheellisen lakimiehen Duncan Wedderburnin mukana myrskyisälle matkalle halki mantereiden. Sen myötä aikansa ennakkoluulot karistaneesta Bellasta kasvaa vankkumaton vapauden ja tasa-arvon puolustaja.

Elokuva palkittiin neljällä Oscarilla:

1. Paras naispääosa: Emma Stone sai tämän arvostetun palkinnon roolistaan nuorena viktoriaanisena naisena nimeltä Bella Baxter, joka herätetään henkiin kuolleista.
2. Paras lavastus: James Price ja Shona Heath saivat tunnustusta elokuvan visuaalisesta maailmasta.
3. Paras maskeeraus: Nadia Stacey, Mark Coulier ja Josh Weston loivat vaikuttavat maskeeraukset ja hiusmuotoilut.
4. Paras puvustus: Holly Waddington vastasi upeista puvuista, jotka veivät katsojat viktoriaaniseen aikaan ja steampunk-seikkailuun.

Erämaan kutsu

Published:

”Erämaan kutsu” on vuonna 2020 julkaistu seikkailuelokuva, joka perustuu Jack Londonin samannimiseen klassikkoromaaniin. Elokuva seuraa Buck-nimisen koiran tarinaa, joka viedään Kaliforniasta Alaskan erämaahan koiravaljakon jäseneksi. Buckin on sopeuduttava ankariin olosuhteisiin ja löydettävä oma paikkansa koiralaumassa. Samalla se ystävystyy John Thorntonin kanssa, joka opettaa sille tärkeitä elämän opetuksia. Elokuva tarjoaa modernin kuvauksen Jack Londonin klassikosta ja tuo esiin sen ajattomia teemoja. Päärooleissa nähdään Harrison Ford ja Terry Notary.

Toive

Published:

Rosasin taianomaiseen valtakuntaan sijoittuvan tarinan pääosassa tutustutaan nokkelaan tyttöön nimeltä Asha, joka välittää syvästi omasta yhteisöstään. Kun Asha hädän hetkellä kääntyy tähtitaivaan puoleen ja esittää toiveen, hänelle vastaa kosminen voima—pieni rajatonta energiaa pursuava pallo nimeltä Tähti. Yhdessä he kohtaavat mahtavan vihollisen pelastaakseen Ashan yhteisön ja todistavat, että kun urhean ihmisen tahto yhdistyy tähtien taikaan, ihmeitä voi tapahtua.

Ääninäyttelijöinä mm. Ariana DeBose (Asha), Chris Pine (Magnifico) ja Alan Tudyk (Valentino).

Indiana Jones ja kadonneen aarteen metsästäjät

Published:

Indiana Jones – Raiders of the Lost Ark on seikkailuelokuva, joka seuraa seikkailija professori Indiana Jonesin pyrkimyksiä löytää legendaarinen liitonarkki, Raamatun
liitonarkki, ennen kuin se joutuu vääriin käsiin. Elokuva alkaa vuonna 1936, kun Indiana Jones saa tehtäväkseen löytää arkin ennen natsien, jotka ovat kiinnostuneita sen voimasta.
Elokuva vie katsojat eksoottisiin paikkoihin ympäri maailmaa, mukaan lukien Perun viidakot ja Egyptin temppelit, ja se on täynnä toimintaa, vaaroja ja mysteerejä. Indiana Jonesin
hahmo, rohkea ja älykäs arkeologi, onnistuu selviytymään lukuisista vaaratilanteista käyttämällä nokkeluuttaan ja ketteryyttään. Raiders of the Lost Ark on ohjaaja Steven Spielbergin ja tuottaja George Lucasin luomus, ja se on yksi kaikkien aikojen ikonisimmista seikkailuelokuvista. Harrison Fordin esittämä Indiana Jones on noussut populaarikulttuurin ikoniksi, ja elokuva on inspiroinut lukuisia jatkoosia ja pelejä. Sen sekoitus toimintaa, seikkailua ja historiallista mystiikkaa tekee siitä unohtumattoman elokuvakokemuksen.

Elokuva voitti neljä Oscar-palkintoa:
Paras äänieditointi – Richard L. Anderson, Ben Burtt
Paras visuaaliset tehosteet – Richard Edlund, Kit West, Bruce Nicholson, Joe Johnston
Paras äänimiksaus – Bill Varney, Steve Maslow, Gregg Landaker, Roy Charman
Paras leikkaus – Michael Kahn

The Creator

Published:

Tulevaisuudessa keskellä ihmiskunnan ja tekoälyvoimien välillä riehuvaa sotaa Joshua karaistunut entinen erikoisjoukkojen agentti, joka suree vaimonsa katoamista, värvätään etsimään ja tuhoamaan tuntemattomassa paikassa oleileva Creator, joka on kehittänyt edistyksellisen tekoälyn ja myös mystisen aseen, jonka avulla sota voitaisiin saada loppumaan… ja samalla loppunsa saisi myös koko ihmiskunta. Joshua ja hänen eliittisotilaiden joukkonsa tunkeutuvat vihollislinjojen taakse, syvälle synkille tekoälyn hallitsemille maille… mutta pian käy ilmi, että tuhoamiskäskyn kohteena oleva maailmaa uhkaava ase onkin pieni lapsi.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Published:

Vuonna 1944, toisen maailmansodan aikana, yhdysvaltalainen arkeologi Indiana Jones ja hänen kollegansa Basil Shaw ovat Euroopassa etsimässä natsien varastamia esineitä. He yrittävät estää natsitutkijaa Jürgen Volleria hankkimasta Arkhimedesin kellotaulua, laitetta, jonka avulla pystyisi matkustamaan ajassa taaksepäin. Voller ja kellotaulu lopulta katoavat jäljettömiin. Kaksikymmentäviisi vuotta myöhemmin Indiana tuntee olonsa vaivaantuneeksi siitä, että Yhdysvaltain hallitus on päättänyt värvätä entisiä natseja auttamaan avaruuskilvan kanssa Neuvostoliittoa vastaan. Entisenä natsina tunnettu Voller, joka on nyt NASA:n jäsen ja joka on osana Apollo-laskeutumisohjelmaa, haluaa tehdä maailmasta paremman paikan haluamallaan tavalla hankkimalla Arkhimedesin kellotaulun haltuunsa. Indiana ja tämän kummitytär Helena matkaavatkin anastamaan esineen itselleen ennen kuin maailma ajautuu todelliseen kaaokseen.

Noah

Published:

Noah on vuonna 2014 julkaistu visuaalisesti vaikuttava elokuva, joka perustuu Raamatun tarinaan Nooasta. Elokuva seuraa Nooan tarinaa, joka saa jumalalta varoituksen tulevasta
vedenpaisumuksesta ja tehtävän rakentaa arkkia pelastaakseen itsensä ja eläimet maailmanlaajuiselta tuholta.Nooa, hänen vaimonsa Naama ja heidän poikansa ryhtyvät rakentamaan arkkia Jumalan ohjeiden mukaisesti. Samalla heidän on kohdattava vastustusta ja epäuskoa muilta ihmisiltä, jotka eivät usko Nooan varoituksiin. Elokuva kuvaa Nooan sisäistä taistelua, kun hän yrittää ymmärtää Jumalan tahtoa ja kohtaa omat henkilökohtaiset haasteensa. Kun vedenpaisumus koittaa, Nooa ja hänen perheensä joutuvat kohtaamaan valtavan luonnonkatastrofin ja sen jälkeiset vaikeudet. Elokuvassa käsitellään teemoja uskosta, uhrauksesta, anteeksiannosta ja ihmisen suhteesta luontoon. Noah sai useita palkintoehdokkuuksia, erityisesti visuaalisista efekteistä ja kuvauksesta. Vaikka se ei voittanutkaan suuria palkintoja, kuten Oscar-palkintoja, se sai tunnustusta teknisistä ansioistaan ja elokuvan visuaalisesta toteutuksesta. Lisäksi Russell Crowe ja muu näyttelijäkaarti saivat kiitosta roolitöistään.

Tenavat-elokuva

Published:

Tenavat-elokuva on klassinen amerikkalainen komedia, joka perustuu Charles M. Schulzin rakastettuun sarjakuvasarjaan ”Peanuts”. Julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2015, tämä
animaatioelokuva herätti henkiin Schulzin ikoniset hahmot, kuten Charlie Brown, Snoopy, Lucy, Linus ja muut Tenavat-sarjan hahmot.
Elokuva kertoo tarinan Charlie Brownista, ikuiseen epäonneen ja vaatimattomuuteen taipuvaisesta pojasta, joka haluaa voittaa sydämensä valitun, Punahiuksisen tytön, huomion. Matkallaan Charlie Brown saa rohkaisua ja tukea ystäviltään, erityisesti rakkaalta koiraltaan Snoopyltä. Elokuva seuraa Charlie Brownin seikkailuja ja kommelluksia, kun hän yrittää
voittaa Punahiuksisen sydämen ja saavuttaa oman paikkansa maailmassa. Tenavat-elokuvaa on kiitelty sen uskollisuudesta alkuperäiselle sarjakuvamateriaalille sekä
siitä, miten se onnistuu tuomaan Schulzin hahmot ja tarinan nykypäivän yleisölle. Elokuva säilyttää Tenavat-sarjan tunnistettavan huumorin ja syvällisemmät teemat, kuten ystävyys,
itseluottamus ja hyväksytyksi tuleminen, jotka ovat tehneet sarjasta niin rakastetun vuosien varrella. Visuaalisesti elokuva on upea, ja se hyödyntää modernia animaatiotekniikkaa tuoden Schulzin hahmot ja maailman eloon värikkäästi ja elävästi. Lisäksi elokuva on saanut kiitosta sen sydämellisestä tarinasta, joka puhuttelee sekä lapsia että aikuisia. Kaiken kaikkiaan Tenavat-elokuva on ihastuttava kunnianosoitus Schulzin perinnölle ja tarjoaa koko perheelle hauskaa ja sydämellistä viihdettä.

Greatest Showman

Published:

”Greatest Showman” on musikaalielokuva, joka kertoo P.T. Barnumin tarinan. Hän oli kuuluisa amerikkalainen shownjärjestäjä ja viihdealan edelläkävijä. Elokuva seuraa Barnumin elämää alkaen hänen nuoruudestaan. Hänen unelmansa oli luoda ainutlaatuinen viihdekokemus, joka yhdistää erilaisia ihmisiä ja antaa heille mahdollisuuden loistaa lavalla.

Barnum (Hugh Jackman) perustaa oman sirkuksensa kerättyään yhteen joukon erilaisia ja ainutlaatuisia esiintyjiä, kuten akrobaatteja, laulajia, kääpiöitä ja muita jotka perinteisesti olivat syrjitympiä yksilöitä yhteiskunnassa. Hänen yrityksensä herättää paljon kiinnostusta ja kiehtoo yleisöä, mutta se kohtaa myös vastustusta ja kritiikkiä.

Elokuvassa seurataan Barnumin taistelua hyväksynnän, menestyksen ja perheensä kanssa samalla kun hän pyrkii luomaan maailman, jossa jokainen voi tuntea olonsa hyväksytyksi ja arvostetuksi. Musiikin voimin tehty elokuva korostaa yksilöiden ainutlaatuisuutta ja rohkaisee heitä olemaan ylpeitä omasta erilaisuudestaan.

Isle of dogs

Published:

”Ise of Dogs” on Wes Andersonin ohjaama stop-motion-animaatioelokuva, joka sijoittuu Japaniin ja lähitulevaisuuteen, jossa koirat on karkotettu saarelle koska niitä pelätään ja pidetään sairauksien levittäjinä.

Tarina keskittyy 12-vuotiaaseen Atari Kobayashiin, pormestarin sijaiseen, joka lähtee etsimään kadonnutta koiraansa Spotsia. Atari matkustaa saarelle etsimään karvaista ystäväänsä ja saa avukseen joukon erilaisia koiria, kuten Rexin, Kingin, Bossin, Dukeen ja Chiefiin.

Elokuvassa seurataan Atarin ja koirien seikkailua saarella, heidän yhteistyötään ja taisteluaan saada Spotsin takaisin. Samalla paljastuu suurempia salaisuuksia, jotka liittyvät sekä saaren historiaan että koirien kohtaloon. Elokuva käsittelee teemoja kuten ystävyys, uskollisuus ja vastoinkäymisten voittaminen.