Tyylilaji: komedia

Miss Viborg

Published:

Tarina alkaa tanskalaisen pikkukaupunki Viborgin lähiöstä, jossa eläkeläinen Solvej tapaa kapinoivan 17-vuotiaan Katen odottamattomien tapahtumien kautta. Elokuva kertoo heidän välilleen syntyneestä epätavallisesta ystävyydestä ja haaveistaan nähdä elämää Viborgin ulkopuolella.

Huom. Ei DVD- tai Blu-ray-jakelua.

Hulluna onnesta

Published:

Hulluna onnesta (alkup. La pazza gioia) on italialainen elokuva, joka kertoo kahdesta naisesta, Beatricesta ja Donatellasta, jotka ovat psykiatrisessa laitoksessa. He ovat hyvin erilaisia persoonallisuuksiltaan: Beatrice on energinen ja puhelias, kun taas Donatella on hiljainen ja sulkeutunut.

Kahden naisen välille kehittyy ystävyys ja he päättävät karata laitoksesta yhdessä kohti seikkailua. Pakoonsa he käyttävät vanhaa autoa ja kokevat monia erilaisia ja odottamattomia tilanteita matkallaan, jotka haastavat heidän käsityksensä elämästä ja itsestään.

Elokuva käsittelee ystävyyttä, vapautta ja hulluuden käsitettä monipuolisella tavalla, samalla tuoden esille huumoria ja syvyyttä näiden kahden naisen tarinan kautta.

Miss Farkku Suomi

Published:

Tarina seuraa 17-vuotiasta Väldetä, joka haluaa saada paikan bändissä, tavoitella kuuluisuutta, kokea ensimmäisen humalansa ja rakastua luokan kauneimpaan tyttöön, Pikeen. Välde on teini ilman isää ja hän asuu yhdessä äitinsä kanssa kerrostaloyksiössä. Hän rakastaa karheaa musiikkia, Lou Reedin sanoituksia, New York Dollsia ja David Bowieta. Kun muut viettävät aikaa diskoissa, Välde pyöräilee yksin laitakaupungilla ja tallentaa mielensä kuvia tehtaiden savupiipuista, autioista rannoista ja ruosteisista roskiksista.

Vaikka Välde haluaisi korjata maailman epäkohdat, hän ymmärtää, että hänen täytyy ensin ratkaista omat elämänsä ongelmat. Välde löytää samanhenkisen Sasun ja he perustavat yhdessä bändin nimeltä Torttu. He jakavat saman musiikkimaun, lukevat Musa-lehteä ja Soundia, ja huomaavat punkin nousun maailmalla. Mutta sitten tapahtuu odottamaton käänne, kun Pike voittaa kauneuskilpailun, ja hänestä tulee Miss Farkku-Suomi. Kaikki ei sujukaan niin kuin Välde olisi toivonut…

Elokuva on palkittu kahdella Jussi-palkinnolla: paras puku- ja maskeeraussuunnittelu. Elokuva pohjautuu Kauko Röyhkän samannimiseen, omaelämäkerralliseen romaaniin.

Risto Räppääjä ja Liukas Lennart

Published:

Huippusuosittu kymmenvuotias, punatukkainen Risto Räppääjä ja hänen ystävänsä Nelli Nuudelipää sukeltavat uusiin seikkailuihin. Rauha-täti saa mielestään loistavan idean: heidän pitää löytää mies, joka olisi sopiva isähahmo Ristolle. Risto ei ole ideasta ollenkaan innoissaan, eikä myöskään heidän naapurinsa Lennart, joka on itse ihastunut Rauhaan. Sen vuoksi Lennart yrittää luoda täydellisen miehen, joka täyttäisi Rauhan jatkuvasti muuttuvat toiveet siitä, millainen kunnon miehen pitäisi olla.

Lennart saa huomata ettei ole ollenkaan helppoa yrittää olla monta eri henkilöä yhtä aikaa. Kun vielä Elvi-tätikin ihastuu yhteen Lennartin luomista isähahmoista, alkavat asiat mennä hulvattomasti solmuun. Tämä unohtumaton kesä on täynnä uskomattomia kiemuroita ja vauhdikkaita väärinkäsityksiä.

Tenavat-elokuva

Published:

Tenavat elokuva (alkup. nimi “The Peanuts Movie”) seuraa tuttujen hahmojen, kuten Charlie Brownin, Snoopyn, Lucy van Peltin ja muun Peanuts-jengin seikkailuja. Tarina keskittyy erityisesti Charlie Browniin ja hänen yrityksiinsä voittaa uuden Punahiuksisen tytön sydän.

Elokuva seuraa Charlie Brownin seikkailuja ja kommelluksia koulussa, kotona ja ystäviensä kanssa. Samalla Snoopy, hänen uskollinen koira, seikkailee omassa mielikuvitusmaailmassaan.

Elokuva on täynnä huumoria, lämpöä ja opetuksia siitä, miten ystävyys, rohkeus ja itsensä hyväksyminen ovat tärkeitä asioita elämässä. Se säilyttää alkuperäisen sarjakuvan hengen ja vie katsojat nostalgiselle matkalle Peanuts-maailmaan.

Isle of dogs

Published:

“Ise of Dogs” on Wes Andersonin ohjaama stop-motion-animaatioelokuva, joka sijoittuu Japaniin ja lähitulevaisuuteen, jossa koirat on karkotettu saarelle koska niitä pelätään ja pidetään sairauksien levittäjinä.

Tarina keskittyy 12-vuotiaaseen Atari Kobayashiin, pormestarin sijaiseen, joka lähtee etsimään kadonnutta koiraansa Spotsia. Atari matkustaa saarelle etsimään karvaista ystäväänsä ja saa avukseen joukon erilaisia koiria, kuten Rexin, Kingin, Bossin, Dukeen ja Chiefiin.

Elokuvassa seurataan Atarin ja koirien seikkailua saarella, heidän yhteistyötään ja taisteluaan saada Spotsin takaisin. Samalla paljastuu suurempia salaisuuksia, jotka liittyvät sekä saaren historiaan että koirien kohtaloon. Elokuva käsittelee teemoja kuten ystävyys, uskollisuus ja vastoinkäymisten voittaminen.

Blinded By The Light

Published:

Elokuva perustuu tositapahtumiin ja kertoo nuoresta pakistanilaistaustaisesta pojasta nimeltä Javed, joka asuu brittiläisessä kaupungissa Lutonissa 1980-luvun lopulla. Javedilla on intohimo musiikkia kohtaan, mutta hänen vanhempansa eivät ymmärrä pojan unelmia. Kaupungissa vallitsee työttömyys ja rasismi, mikä myös vaikeuttaa Javedin elämää.

Elämä kuitenkin muuttuu, kun Javed löytää Bruce Springsteenin musiikin. Springsteenin sanoitukset puhuttelevat häntä syvästi ja inspiroivat unelmien tavoittelemiseen. Javedin intohimo musiikkia kohtaan saa uutta potkua Springsteenin musiikin kautta ja hän alkaa kirjoittamaan omia runoja ja sanoituksia.

Elokuvassa seurataan Javedin matkaa kohti itsenäisyyttä, itsensä löytämistä ja unelmiensa tavoittelua musiikin voimalla. Samalla se näyttää, miten musiikki voi toimia voimakkaana voimavarana vaikeuksien keskellä, auttaen samalla löytämään voimaa ja inspiraatiota elämään.

The Night Before

Published:

Kolme parasta ystävystä päättää etsiä tiensä Nutcracka Ball -bileisiin – joulujuhlien graalin maljalle – viettääkseen hillitöntä ja täysi estotonta iltaa!

Huom. levykopioista saatavilla ainoastaan Blu-ray.

Ice Age – Jäätikön sankarit

Published:

Jääkaudella juro mammutti, jolla on traaginen tausta, liittyy vitsejä laukovan laiskiaisen ja ovelan sapelihammastiikerin seuraan viedäkseen yksivuotiaan vauvan metsästäjäisälleen.

Kauttamme oikeudet muihinkin Ice Age elokuviin.

Joulupukkia pelastamassa elokuvan juliste.

Joulupukkia pelastamassa

Published:

Keksijän ammatista unelmoivan omalaatuisen tonttu Bernardin suuret haaveet lytätään jälleen, kun hänen uusi keksintönsä, ihanimmat joulumuistot mieliin palauttava masiina, osoittautuukin surkeaksi pettymykseksi. Hän saa kuitenkin pian uuden tilaisuuden osoittaa kekseliäisyytensä, kun paha Neville kidnappaa äitinsä Veran kanssa joulupukin.

Ilkeä kaksikko vaatii joulupukkia paljastamaan heille suurimman salaisuutensa: Kuinka ihmeessä hän onnistuu aina jakamaan lahjat kaikille maailman lapsille ajoissa jouluaattona? Bernard on tietoinen pukin mystisestä ihmekoneesta, jolla pystyy matkustamaan ajassa ja näin pitämään joulun kiireisen aikataulun kurissa. Aikaisemmista varoituksista huolimatta urhea tonttu päättää käyttää joulupukin aikakonetta ja sukeltaa ajassa taaksepäin pelastaakseen pukin ja joulun.