Esittäminen on luvanvaraista

Suomen tekijänoikeuslain mukaisesti elokuvien julkista esittämistä varten tarvitaan voimassa oleva lupa. Elokuvalisenssin Vuosiluvalla voit esittää elokuviamme.

Media-avaimen materiaalit TRAILERI

Venom

2018 | 112 min | K-12 | sci-fi, toiminta

Eddie Brock on menestynyt toimittaja, joka on yrittänyt nujertaa Life Foundationin ja sen pahamaineisen perustajan, neron nimeltään Carlton Drake. Eddie yrittää saada tätä vastuuseen yhtiön tekemistä laittomista laboratoriokokeista. Drake ei tälläista julkisuutta kaipaa, joten valtansa avulla hän tuhoaa Eddien uran ja siinä sivussa tämän suhteen tyttöystäväänsä Anne Weyingiin. Eddien tutkiessa yhtä Draken kokeista, tämä törmää aliensymbiootti Venomiin, älykkääseen loiseen, joka tarvitsee selviytyäkseen ihmiskehoa. Venom sulautuu Eddien kehoon, ja tämä saa uusia, uskomattomia supervoimia sekä mahdollisuuden tehdä käytännössä mitä ikinä haluaa. Kieroutunut, synkkä, arvaamaton ja vihan siivittämä Venom pakottaa Eddien painiskelemaan sen kanssa, miten hallita vaarallisia kykyjä, joita tämä toisaalta pitää voimaannuttavina ja huumaavina. Eddien ja Venomin tarvitessa toisiaan saadakseen haluamansa he kietoutuvat samalla entistäkin tiiviimmin yhteen. Ohjannut Ruben Fleischer. Näyttelijöinä mm. Tom Hardy, Michelle Williams ja Riz Ahmed.


Tietoa elokuvasta

Avainsanat

  • supersankari

Lajityypit

  • sci-fi
  • toiminta

Ikärajat

  • K-12

Tuotantoyhtiö

  • Sony Pictures

Tietoa mediakasvattajalle

Spidermanin vihollisena sarjakuvissa ja aiemmissa elokuvissa esiintyvä Venom on omassa elokuvassaan samastuttavampi antisankari. Avaruudesta tulleen hirviömäisen symbiootin ja sen isännäksi joutuvan reportterin välille syntyy elokuvan mittaan yhteisymmärrys.

Venom on kohderyhmänsä puolesta hieman erikoinen elokuva. Synkistä sävyistä huolimatta ikäraja on selvästi haluttu pitää kohtuullisen matalla, koska hahmo vetoaa kevyistä kauhuteemoista ja hirviöistä kiinnostuneisiin varhaisteineihin. Antisankarin kuvauksessa on jälkiä myös rääväsuisen Deadpoolin suosiosta, mutta Venomin huumorikin on kiltimpää. Tässä elokuvassa hurjinta on, kun vastustajan pää haukataan irti.

Vaikka Venomin varsinainen väkivalta ja muu sisältö on suunnilleen niin siistiä kuin 12 vuoden ikärajalla voi kuvaohjelmalain puitteissa odottaakin, käyttää elokuva runsaasti kauhuelokuvamaista tyyliä ja kerrontaa, joka sopisi paremmin aikuisempaan elokuvaan. (Lähde Media-avain.fi)