Esittäminen on luvanvaraista

Suomen tekijänoikeuslain mukaisesti elokuvien julkista esittämistä varten tarvitaan voimassa oleva lupa. Elokuvalisenssin Yhdistelmäluvalla voit esittää elokuviamme.

Men in Black – International

2019 | 115 min | K-12 | komedia, sci-fi

Kaksi vuotta sitten Agentti H ja Agentti T voittivat maailmoja uhkaavan tuhon käyttäen vain älyään ja sarjan 7 deatomisoijia. Noin parikymmentä vuotta aiemmin Molly näki pienenä tyttönä ensimmäisen avaruusolion ja todisti kuinka mustiin pukuihin pukeutuneet miehet pyyhkivät muistot siitä hänen vanhempiensa mielestä. Aikuisena hän on edelleen kiinnostunut maapallon ulkopuolisesta elämästä ja etsii pakkomielteenomaisesti niiden parissa työskentelevää salaista organisaatiota. Eipä siis aikaakaan, kun hän on puoliväkisin värväyttänyt itsensä Men in Black -järjestöön. Molly saa koeajalle agenttinimen M ja joutuu ylimielisen agentti H:n aisapariksi. Kaksikko saa tehtäväkseen viihdyttää tärkeää vierasta ulkoavaruudesta, mutta keikka menee tietysti poskelleen, ja he huomaavat olevansa niin oman organisaationsa kuin alienpahisten takaa-ajamia. Vaakalaudalla on jälleen koko maailmankaikkeus. Ohjannut F. Gary Gray. Näyttelijöinä mm. Chris Hemsworth, Tessa Thompson ja Rebecca Ferguson.

Katso elokuva verkossa

Vuokrattavissa:

Apple TV
Blockbuster
Google Play Movies
Microsoft Store
Rakuten TV
SF Anytime
Telia Play

Ostettavissa:

Apple TV
Blockbuster
Google Play Movies
Microsoft Store
Rakuten TV
SF Anytime

Suoratoistettavissa:

Ruutu
Viaplay

Tietoa elokuvasta

Oppiaineet

  • biologia

Avainsanat

  • humoristinen
  • mielikuvitusta rikastuttava
  • onnistumisen kokemuksia
  • roolimallit
  • selkeä

Lajityypit

  • komedia
  • sci-fi

Ikärajat

  • K-12

Tuotantoyhtiö

  • Sony Pictures

Tietoa mediakasvattajalle

Neljänteen elokuvaan edennyt Men in Black -sarja jatkaa aikaisemmista elokuvista tuttua linjaa: vauhdikkaassa tieteistarinassa katsojalle tarjotaan täyslaidallinen läpänheittoa ja erikoistehosteiden ilotulitusta.

Tarinan on ranka on toimintaseikkailuille tyypillinen: päähenkilöiden on yhdessä kohdattava ja voitettava ylivoimainen vihollinen. Yhteistyö on voimaa ja tiimin sankariksi voi nousta yllättäväkin henkilö. Tämän perusrungon ympärille on rakennettu positiivisessa hengessä kulkeva tieteiselokuva, jonka tietää ensimmäisestä hetkestä lähtien päättyvän onnellisesti.

Vaikka elokuvassa räiskitään ronskisti ikäviä avaruusolioita vastaan, niin komediallisille tieteiselokuville ominaisesti väkivalta ei ole graafista – joskin erikoistehosteissaan se on usein näyttävää katsottavaa. Tyyliltään MIB International liikkuu samoissa vesissä kuin esimerkiksi monet viime aikojen supersankarielokuvista. Painopiste on hauskuudessa ja visuaalisessa näyttävyydessä. Konfliktit ratkaistaan laserasein ja painimalla, mutta taistelut on toteutettu pääasiassa kieli poskessa. Sikäli elokuva voi sopia ikärajajouston puitteissa myös nuoremmille katsojille.

Tosin nuoremmilta katsojilta saattaa osa elokuvan huumorista mennä täysin ohi, sillä usein aiheet ovat peräisin täysin aikuisten maailmasta. Toisaalta teini-ikäiselle katsojalle verhon raottaminen juuri tähän maailmaan saattaa olla erityisen kiinnostavaa. Tyyliltään elokuvan läpänheitto on lähinnä sarkastista, joten mitä paremmin katsojalle ironia ja sarkasmi avautuu, sen paremmin sanallinen huumori uppoaa.

Nykypäivän tieteiskomedialle tyypillistä digitaalista komiikkaa sen sijaan ymmärtävät hyvin kaikki. Elokuva vilisee omituisia ja pähkähulluja avaruusolentoja, joille tapahtuu omituisia ja pähkähulluja asioita. Avaruusolennot ovat paitsi hauskaa seurattavaa, ne myös kutkuttavat mielikuvitusta. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat ympäri maapalloa, joten se tarjoaa pienen ikkunan toisiin maihin ja kulttuureihin – joskin hyvin länsimaisesta näkökulmasta.

Tieteiselokuvissa on usein keskimääräistä enemmän yritystä monipuolisempaan, tai ainakin tavallisuudesta poikkeavaan henkilögalleriaan. Tässä myös MIB kunnostautuu. Esimerkiksi ns. buddy-elokuvista tuttua asetelmaa on päivitetty nykypäivään sopivaksi, kun sankarillisten miesten rinnalle on nostettu yhtä tehokkaita naispuolisia agentteja. Myös monista sivurooleista löytyy samankaltaista ajatusta, vaikka elokuvaa ei aivan stereotypioita rikkovana voikaan pitää. (Lähde Media-avain.fi)