Elokuvien hyödyntäminen tapahtumissa

Elokuvien hyödyntäminen tapahtumissa tuo lisäarvoa ja vetovoimaa tilaisuuksiin monella tavalla. Ne sopivat hyvin yritysten tarpeisiin siinä missä urheilukin. Elokuvaelämys tarjoaa mahdollisuuden sitouttaa ja viihdyttää niin asiakkaita kuin yrityksen omaa henkilöstöä. Tässä artikkelissa tutustumme elokuvan käytön hyötyihin ja tapoihin, joilla elokuvaelämyksiä voidaan hyödyntää yritysten järjestämien tapahtumien vetonaulana.

On tärkeää valita elokuva huolellisesti kohdeyleisön ja tapahtuman teeman mukaan, jotta se sopii mahdollisimman hyvin tapahtuman tunnelmaan ja tavoitteisiin. Lisäksi tarvitaan asianmukaiset luvat ja tekniset järjestelyt, jotta varmistutaan elokuvanäytöksen onnistumisesta.

Tekijänoikeudet liittyvät oleellisesti elokuvan julkiseen esittämiseen, ja niistä on hyvä olla tietoinen tapahtuman suunnitteluvaiheessa. Elokuvien julkiseen esittämiseen liittyvä tekijänoikeus suojaa elokuvan oikeudenhaltijoiden oikeuksia ja varmistaa heille ansaitsemansa tunnustuksen ja taloudellisen korvauksen.

Jotta esität elokuvia vastuullisesti, tarvitset niiden esittämiseen soveltuvan elokuvakohtaisen luvan. Elokuvalisenssi edustaa Suomessa sekä kansainvälisiä että kotimaisia elokuvien jakelu- ja tuotantoyhtiöitä sekä tarjoaa erilaisia asiakkaiden käyttötarpeita vastaavia luparatkaisuja.

Lue täältä lisää: Mitä on elokuvien julkinen esittäminen?

Asiakaskokemuksen parantamista elokuvan keinoin

Elokuvatapahtuman järjestämällä yritys parantaa asiakkaiden mielikuvaa yrityksestä sekä luo positiivista brändikuvaa. Esimerkiksi ravintolan terassilla tai sisätiloissa järjestettävät elokuvaillat houkuttelevat asiakkaita viettämään enemmän aikaa ravintolassa ja lisää myyntiä. Drive-in-esitykset tarjoavat asiakkaille ainutlaatuisen kokemuksen, mikä nostaa yrityksen profiilia ja brändikuvaa toiminta-alueella.

Yrityksen brändinäkyvyyden lisääminen elokuvan avulla

Yrityksen järjestämät elokuvaillat auttavat lisäämään brändin näkyvyyttä ja tunnettuutta. Esimerkiksi jos yritys valitsee elokuvan, joka liittyy sen tuotteisiin, palveluihin tai arvoihin, se voi välittää positiivisia viestejä brändistä ja herättää kiinnostusta yritystä kohtaan. Näin asiakkaat voivat yhdistää yrityksen brändiin myönteisiä tunteita ja muistoja, mikä edistää asiakasuskollisuutta ja positiivista suusanallista markkinointia.

Työntekijöiden sitouttaminen ja hyvinvoinnin edistäminen elokuvan avulla

Yrityksen sisäiset elokuvaillat toimivat myös työntekijöiden sitouttamisen, hyvinvoinnin ja sosiaalisen yhdessäolon edistämisen välineenä. Tarjoamalla työntekijöilleen mahdollisuuden rentoutua ja viettää aikaa yhdessä etätyön ulkopuolella, yritys luo positiivista työilmapiiriä ja vahvistaa työyhteisön yhteenkuuluvuuden tunnetta. Tällaiset tapahtumat auttavat myös vähentämään työstressiä ja parantamaan työntekijöiden henkistä hyvinvointia, mikä lisää heidän tuottavuuttaan ja sitoutumistaan yritykseen.

Monttu KINON ulkoilmaelokuvat ovat olleet yleisön suosikki

Monttu KINO on Lahden urheilukeskuksen hyvän mielen elokuvaelämys. Leffat nautitaan ulkona katetussa istuinkatsomossa. Järjestäjänä toimii Lahden Kaleva Ry, jonka taiteellisena tuottajana on toiminut Vesa Ruotonen. 

Monttu KINON tapahtumat ovat vetäneet paikalle ihmisiä monipuolisesti – Perheitä, pareja ja jopa sinkkuja. Elokuvia esitetään vaihtelevasti eri genreistä ja ulkoilmaelokuvat ovat olleet yleisön ehdoton suosikki. Monttu KINON tapahtumien yhteydessä on kerätty varoja lasten ja nuorten liikunnan hyväksi. Myös monet vapaaehtoiset ovat kiinnostuneet toiminnasta luoden konseptin ympärille yhteisöllisyyttä.

Suosittelemme Elokuvalisenssiä lämpimästi kaikille, jotka haluavat tarjota unohtumattomia elokuvaelämyksiä sekä tukea paikallista yhteisöä, kertoo Monttu KINON Vesa Ruokonen.

Monttu KINO hyödyntää Elokuvalisenssin Kertalupaa, joka oikeuttaa esittämään erikseen nimettyjä elokuvia esityspaikoissa, joissa on tarve esittää elokuvia satunnaisesti. Ainoa edellytys lisenssille on, että asiakkailla on esitykseen vapaa pääsy.

Muutamia faktoja Elokuvalisenssin Kertaluvasta:

 • Ohjelmisto käsittää ulkomaiset sekä kotimaiset elokuvat (kotimaiset ei kaupallisille tahoille) 
 • Elokuvat ovat käytettävissä heti Home Entertainment ensi-illan jälkeen
 • Saat myös tarvittaessa elokuvan esityskopion kauttamme
 • Sopii lukuisiin lisensointikohteisiin, vain mielikuvitus on rajana!

Lue lisää: Kertalupa – Lisenssi yksittäisten elokuvien esittämiseen

Ideoita erilaisiin elokuvan käyttökohteisiin yritystoiminnassa

Elokuva on monipuolinen väline viihteen tarjoamiseen lukuisissa tilaisuuksissa. Tässä muutamia käyttökohteita ja ideoita erilaisten tapahtumien toteutukseen elokuvan avulla:

 1. Asiakkaiden viihtyvyyden lisääminen sekä asiakashankinta ravintoloissa

Ravintoloissa voidaan järjestää elokuvailtoja tai teemaviikkoja, jotka lisäävät asiakkaiden viihtyvyyttä ja houkuttelevat uusia asiakkaita. Elokuvailtojen yhteydessä voidaan tarjota erikoisruokalistoja, teema-annoksia tai juomatarjouksia, jotka noudattavat ja täydentävät elokuvan tunnelmaa ja houkuttelevat asiakkaita viihtymään pidempään ja tulemaan uudelleen. Ravintolan elokuvaillat voidaan järjestää sisätiloissa tai vaikkapa ulkoterassilla kesäaikaan.

 1. Ohjelman luominen kauppakeskusten ja liikeyritysten asiakastapahtumiin

Elokuvaa voidaan käyttää myös ohjelmanumerona kauppakeskusten ja liikeyritysten järjestämissä tapahtumissa. Elokuva tarjoaa tapahtuman esim. lapsiperheille ja samalla markkinoi järjestävää yritystä positiivisella tavalla. Tapahtuman ohjelmaan voidaan sisällyttää myös kilpailuja, tarjoilua, arpajaisia tai tuote-esittelyjä, jotka lisäävät asiakkaiden viihtyvyyttä ja sitoutumista tapahtumaan.

 1. Huippusisällöt perheen pienimmille hotelli- ja majoitustoiminnassa

Hotelleissa ja majoituspaikoissa voidaan tarjota elokuvailtoja tai teemapäiviä, jotka keskittyvät lapsiperheisiin. Perheystävällisissä elokuva- ja teemapäivissä voi olla myös muita aktiviteetteja, kuten askartelua, pelejä ja roolihahmoja, jotka täydentävät elokuvakokemusta ja luovat ikimuistoisia hetkiä koko perheelle.

 1. Yritysten henkilökunnan yhteishengen ja viihtyvyyden vahvistaminen

Yrityksissä voidaan järjestää myös elokuvailtoja, jotka vahvistavat henkilökunnan yhteishenkeä ja lisäävät työntekijöiden viihtyvyyttä. Yritysten tapahtumissa voidaan järjestää myös tiimikilpailuja, workshoppeja tai rentouttavia aktiviteetteja, jotka edistävät työntekijöiden hyvinvointia ja tiimityöskentelyä.

 1. Mielekkäät keskustelunavaukset leiri- ja nuorisotoiminnassa

Leiri- ja nuorisotoiminnassa voidaan elokuvia käyttää keskustelunavauksina erilaisista teemoista, kuten ystävyydestä, rohkeudesta tai monimuotoisuudesta. Elokuvan rinnalla voidaan hyödyntää myös draamaa, improvisaatiota tai ryhmäkeskusteluja, jotka rohkaisevat lapsia ja nuoria ilmaisemaan itseään ja jakamaan ajatuksiaan käsiteltävästä aiheesta tai teemasta.

 1. Vuorovaikutuksen lisääminen kirjaston kävijöiden välillä

Kirjastoissa voidaan järjestää elokuvailtoja, jotka edistävät vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä kirjaston kävijöiden välillä. Elokuvaillat tarjoavat mahdollisuuden kirjan ja siitä tehdyn elokuvan yhteensovittamiseen ja näin ollen lisäämään mielenkiintoa kirjoihin. Tapahtumat houkuttelevat myös uusia käyttäjiä kirjastoon.

 1. Tuntiopetuksen havainnollistaminen ja elävöittäminen eri koulutusasteilla

Sen lisäksi, että elokuvilla voidaan palkita oppilaita hyvin sujuneesta kouluarjesta, ovat ne erinomainen keino avartaa nuorten maailmankuvaa ja syventää heille opetettavia aineita. Ilmaiset opetusmateriaalimme tehostavat elokuvakasvatusta ja tuovat opettajille valmiit aihealueet elokuvien sisällön käsittelyyn. Kansainvälisesti arvostetut ja mielenkiintoiset elokuvamme, kuten esim. historialliset elokuvat, dokumentit, luontoelokuvat ja elämäkerrat ovat loistava keino elävöittää ja havainnollistaa opetettavia aiheita. Elokuvat helpottavat usein myös vakavampien ja abstraktien aiheiden lähestymistä. 

 1. Unohtumattoman ulkoilmaesityksen järjestäminen

Kesän lämpimät illat mahdollistavat uudentyyppisen elokuvakokemuksen ulkona. Ulkoilmanäytös puistossa tai urbaanissa ympäristössä sekä erilaiset drive-in-näytökset jättävät yleisölle mieleenpainuvan muiston.

Lue lisää: Ulkoilmanäytöksen järjestäminen

Elokuvalisenssi auttaa tapahtumajärjestäjiä ja yrityksiä käyttämään elokuvia vastuullisesti

Kiinnostuitko elokuvan käytöstä toiminnassasi?

Elokuvalisenssin digitaalinen palvelu auttaa löytämään sopivat esitysluvat sekä tarjoaa vinkkejä sen piiriin kuuluvista elokuvista. Kauttamme löydät luvat niin säännölliseen kuin satunnaiseen elokuvien esittämiseen. Lisensoimme tarpeisiisi sekä kotimaisten että kansainvälisten elokuvien parhaimmistoa.

Elokuvahakupalvelu auttaa löytämään sopivimmat sisällöt jokaiseen tarkoitukseen. Hakupalvelun kautta voit valita erilaisia teemoja ja eri ikäluokille sopivia sisältöjä.

Vertaile lupiamme ja löydä tarpeisiisi sopiva lupa täältä.