Elokuvan julkisen esittämisen kesä

Kesä 2024 lähestyy kovaa vauhtia. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit tehdä siitä elokuvan avulla entistä ikimuistoisemman. Avaamme artikkelissa erilaisia käyttökohteita elokuvan julkiselle esittämiselle, erityisesti kesäkautta silmällä pitäen. Olipa kyse sitten nuoriso- tai yritystoiminnasta, elokuva yhdistää kaiken ikäisiä ja lisää järjestämiesi tapahtumien vetovoimaa ja viihtyvyyttä.  

Elokuvan julkiseen esittämiseen tarvitaan lupa, joka perustuu Tekijänoikeuslakiin. Tämä lupa suojaa elokuvan oikeudenhaltijoita ja samalla varmistat, että myös tulevaisuudessa on käytettävissä laadukkaita elokuvia ja niihin liittyviä materiaaleja. Elokuvan julkisena esittämisenä pidetään lähtökohtaisesti kaikkea muuta paitsi lähimmässä perhe- ja ystäväpiirissä tapahtuvaa esittämistä. Poikkeuksia elokuvien julkisessa esittämisessä ei ole – sekä kokonaiset elokuvaesitykset että lyhyiden elokuvapätkien esitykset katsotaan julkiseksi esittämiseksi.

Elokuvalisenssi edustaa Suomessa sekä kansainvälisiä että kotimaisia elokuvien jakelu- ja tuotantoyhtiöitä ja tarjoaa erilaisia asiakkaiden käyttötarpeita vastaavia luparatkaisuja. 

Olemme kumppanisi elokuvan julkisen esittämisen saralla ja taho, jonka puoleen kannattaa kääntyä, kun toiveissasi on tuottaa lisäarvoa yrityksellesi tai viihdyttää kohdeyleisöäsi tulevana kesänä elokuvan keinoin.

Elokuva tarjoaa mielekkäitä keskustelunavauksia leiri- ja nuorisotoiminnassa

Kesällä koulut ovat kiinni, ja oppilaat siirtyvät muihin aktiviteetteihin, kuten osallistuvat erilaisille leireille tai nuorisotilojen toimintaan aktiivisemmin kuin muulloin lukuvuoden aikana. Erilaisia leirejä, kuten harrasteleirejä järjestetään kaikenikäisille. 

Elokuvan esittäminen leireillä ja nuorisotoiminnassa tarjoaa monia hyötyjä, jotka voivat rikastuttaa osallistujien kokemuksia. Elokuvien katsominen tarjoaa tilaisuuden rentoutua ja nauttia yhdessäolosta. Monet elokuvat sisältävät myös opetuksia ja teemoja, jotka edistävät oppimista ja ymmärrystä erilaisista aiheista.

Yhteinen elokuvakokemus voi vahvistaa ryhmähenkeä ja tuoda ryhmän jäseniä lähemmäksi toisiaan, kun taas elokuvien jälkeiset keskustelut voivat olla hedelmällisiä kriittisen ajattelun ja sosiaalisten taitojen kehittämiselle. Lisäksi elokuvien kautta osallistujat voivat avartaa näkökulmiaan eri kulttuureihin ja elämäntapoihin, mikä lisää kulttuurienvälistä ymmärrystä ja suvaitsevaisuutta.

Elokuvan avulla lisää viihtyvyyttä ja asiakashankinnan kasvattamista ravintolassa ja terassilla

Kesä on vilkasta aikaa ravintola-alalla. Myös kesäterassien toiminta on aktiivisimmillaan, kun turistit ja lomailijat ovat liikkeellä. Ravintola-alan yritykset etsivät lisäarvoa ja kilpailuetua muihin alalla toimiviin palveluntarjoajiin nähden – elokuva on yksi keino tämän toteuttamiseksi!

Ravintolan kesäterassilla järjestettävät ulkoilmaelokuvat voivat olla menestyksekäs vetonaula, joka kannustaa asiakkaita saapumaan paikalle, mutta myös viihtymään tavallista pidempään. Sateisten päivien varalle elokuvaillan voi siirtää myös ravintolaan sisälle. Järjestät elokuvan sitten ravintolan terassilla tai sisätiloissa, luovat ne joka tapauksessa ravintolaan ainutlaatuisen tunnelman, jonka avulla ravintola voi houkutella lisää niin vanhoja kuin uusiakin kävijöitä. 

Elokuvien avulla lisäät siis asiakkaiden viihtyvyyttä ja vierailuaikaa tiloissasi sekä tehostat myyntiäsi.

Huippusisällöt perheen pienimmille hotelli- ja majoitustoiminnassa

Kesälomalaiset ja lapsiperheet lähtevät liikkeelle kesän alkaessa – kesä on siis vilkasta aikaa myös hotelli- ja majoitustoiminnassa. Kuten ravintolat, myös hotellit pyrkivät erottautumaan ja terävöittämään palveluitaan uusien kohderyhmien saapuessa. Erityisesti lasten kanssa matkustavat toivovat perheystävällistä hotellia, jossa myös lapset viihtyvät.

Elokuvan esittäminen majoitus- ja hotellitoiminnassa on erinomainen keino viihdyttää perheen pienimpiä. Elokuvanäytökset voivat myös luoda turvallisen ja valvotun ympäristön, jossa lapset voivat viettää aikaa, jolloin vanhemmat voivat rentoutua tai käyttää aikaa muihin aktiviteetteihin, kuten illallisella käymiseen tai hotellin muista palveluista nauttimiseen.

Asiakastyytyväisyys ja viihtyvyys kasvaa, kun lapsiperheet viihtyvät hotellissasi.

Kirjastokävijöiden aktivointia myös kesäaikaan

Kesäisin suurin osa kirjastoista on auki, mutta tavanomaisen kävijäkunnan määrä saattaa laskea. Kirjastoille olisikin hyödyllistä keksiä erilaisia aktiviteetteja ja virikkeitä, joilla saadaan kirjaston kävijäkuntaa aktivoitumaan myös kesäaikaan.

Elokuvailtojen järjestäminen voi olla loistava keino lisätä vuorovaikutusta kirjastokävijöiden välillä ja aktivoida kirjastokävijöitä. Monet lapsiperheet ovat lomalla ja kaipaavat aktiviteetteja lomapäiviin. Suomen kesällä sää voi olla vaihtelevaa, jolloin kirjaston elokuvailtoja voi sijoittaa esimerkiksi sateisille päiville, jolloin lomalaiset etsivät sisätiloissa järjestettävää mielenkiintoista tekemistä. 

Lämpimät säät voivat olla toisille epämiellyttäviä, jolloin kirjastoon tullaan hakemaan paitsi kulttuurielämyksiä myös mukavaa ilmapiiriä ja viileyttä. Tämä voi tehdä kirjastosta houkuttelevan paikan viettää aikaa ja tarjota rentouttavaa tekemistä perheille ja yksittäisille kävijöille.

Mikä lisenssi sopii parhaiten julkiseen esittämiseen juuri sinun käyttötarkoitukseesi?

Meillä on tarjolla kolmea erilaista esityslupaa, jotka soveltuvat eri tarpeisiin.

Kertalupa soveltuu edustastamme ohjelmistosta löytyvien yksittäisten elokuvien julkiseen esittämiseen. Kertalupa sopii sinulle, mikäli esitystarpeesi on vain satunnaista tai kertaluontoista. Kertalupamme ohjelmisto käsittää niin kotimaiset kuin kansainväliset elokuvat, jolloin elokuvien kirjo on laaja. 

Lue lisää: Kertalupa – Lisenssi yksittäisten elokuvien esittämiseen

Vuosilupa soveltuu edustamamme kansainvälisen ohjelmiston esittämiseen lisensointikauden eli kokonaisen vuoden ajan. Lisensointikauden aloituspäivämäärä sovitaan aina yhdessä asiakkaan kanssa. Vuosiluvan avulla esität kansainvälistä ohjelmistoa rajattomasti. Vuosilupa soveltuu myös kaupalliseen käyttöön.

Lue lisää: Vuosilupa – Lisenssi kansainvälisten elokuvien säännölliseen esittämiseen

Yhdistelmälupa soveltuu edustamamme kansainvälisen kuin kotimaisen elokuvaohjelmiston esittämiseen lisensointikauden eli kokonaisen vuoden ajan. Esitettävien elokuvien määrää ei ole rajoitettu. Yhdistelmälupa on käytettävissä ainoastaan ei-kaupalliseen toimintaan, kuten kuten kirjastoille, nuorisotiloille, kerhoille, yhdistyksille tai esimerkiksi kirkkojen ja seurakuntatilojen toimintaan.

Lue lisää: Yhdistelmälupa – Lisenssi koko ohjelmistomme säännölliseen esittämiseen

Kiinnostuitko elokuvan julkisesta esittämisestä?

Elokuvalisenssin tiimi on täällä sinua varten. Löydät valikoimastamme laadukkaita elokuvia 1900-luvun alusta nykypäivään alan merkittävimmiltä tuotanto- ja jakeluyhtiöiltä. Neuvomme sinua mielellämme tarvittaessa esitykseen liittyvissä asioissa ja esimerkiksi lipunmyynnin järjestämisessä. 

Livechatimme palvelee sinua arkisin toimistoaikojen puitteissa. Löydät myös yhteystietomme sekä yhteystietolomakkeen täältä. Voit tehdä vertailua esityslupiemme välillä lisää täällä.

Lue myös: Ulkoilmaesityksen järjestäminen