Soittolista: joulu

Vonkka

Published:

Nuori mies Villi Vonkka ja hänen unelmia täynnä oleva hattunsa löytävät paikkansa suklailijoiden pääkaupungissa useamman merellä vietetyn vuoden jälkeen. Vastoinkäymiset ja kilpailijoiden hiekoittamisyritykset eivät lannista Vonkkaa, vaan hän löytää ystäviä ja kumppaneita matkallaan suklaiden mestariksi. Tarina kertoo, mitä tapahtui ennen Jali ja Suklaatehdas -tarinaa. Pääosassa: Timothée Chalamet, Ohjaus: Paul King.

Joulutarina

Published:

”Joulutarina” on suomalainen jouluelokuva, joka julkaistiin vuonna 2007. Elokuvan on ohjannut Juha Wuolijoki. Tarina sijoittuu pienen suomalaisen kylän joulunviettoon ja kertoo perheestä, joka kamppailee vaikeuksien keskellä löytääkseen joulun ilon ja merkityksen.

Elokuvan päähenkilö on Nikolas, pieni poika, jonka vanhemmat ovat menehtyneet. Nikolas asuu anoppinsa ja tämän tyttären Luovin kanssa. Kylässä eletään vaikeita aikoja ja monilla perheillä on taloudellisia vaikeuksia. Nikolas päättää tehdä jotain erityistä antamalla lahjan jokaiselle kylän lapselle jouluna.

Nikolas lähtee lumiselle matkalleen kohti pohjoista ja kohtaa matkallaan erilaisia ihmisiä ja seikkailuja. Hän saa apua mystiseltä hahmolta nimeltä Iisakki, joka näyttää hänelle tien kohti joulun taikaa. Nikolas jakaa lahjojaan matkan varrella ja tuottaa iloa kaikille, joita hän tapaa.

Elokuvan tunnelma on lämminhenkinen ja jouluinen ja se korostaa yhteisöllisyyttä, anteliaisuutta ja toisten auttamista. ”Joulutarinan” katsomisesta on tullut osa monen suomalaisen perheen jouluperinnettä ja se on saanut kiitosta visuaalisesta kauneudestaan, koskettavasta tarinastaan ja tunnelmallisesta musiikistaan.

Jussi-palkinnot:
Paras kuvaus: Mika Orasmaa
Yleisö-Jussi

Ice Age – Jäätikön sankarit

Published:

Jääkaudella juro mammutti, jolla on traaginen tausta, liittyy vitsejä laukovan laiskiaisen ja ovelan sapelihammastiikerin seuraan viedäkseen yksivuotiaan vauvan metsästäjäisälleen.

Kauttamme oikeudet muihinkin Ice Age elokuviin.

Joulupukkia pelastamassa elokuvan juliste.

Joulupukkia pelastamassa

Published:

Keksijän ammatista unelmoivan omalaatuisen tonttu Bernardin suuret haaveet lytätään jälleen, kun hänen uusi keksintönsä, ihanimmat joulumuistot mieliin palauttava masiina, osoittautuukin surkeaksi pettymykseksi. Hän saa kuitenkin pian uuden tilaisuuden osoittaa kekseliäisyytensä, kun paha Neville kidnappaa äitinsä Veran kanssa joulupukin.

Ilkeä kaksikko vaatii joulupukkia paljastamaan heille suurimman salaisuutensa: Kuinka ihmeessä hän onnistuu aina jakamaan lahjat kaikille maailman lapsille ajoissa jouluaattona? Bernard on tietoinen pukin mystisestä ihmekoneesta, jolla pystyy matkustamaan ajassa ja näin pitämään joulun kiireisen aikataulun kurissa. Aikaisemmista varoituksista huolimatta urhea tonttu päättää käyttää joulupukin aikakonetta ja sukeltaa ajassa taaksepäin pelastaakseen pukin ja joulun.

Artturi Joulu – Joulupukin poika

Published:

Joka joulu joulupukki ja hänen laaja joukko erittäin koulutettuja tonttuja tuottavat lahjoja ja jakavat ne ympäri maailmaa yhden yön aikana. Kuitenkin kun yksi niistä 600 miljoonasta lapsesta, joka saa lahjan joulupukilta jouluaattona jää ilman lahjaa, se katsotaan läpi sormien.

Kaikille muille tämä on ok paitsi yhdelle – Arthurille. Arthur Claus on Joulupukin muista poikkeava poika, joka suorittaa luvattoman tehtävän saadakseen viimeisen lahjan puoliväliin maapalloa ennen jouluaamun koittoa.

Joulupukin tytär Kuningas talvi ja kristallin metsästys elokuvan juliste.

Joulupukin tytär: Taianomainen aikakone

Published:

Pohjoisessa Grönlannissa asuu 12-vuotias Lucia äitinsä ja isänsä kanssa, joka tunnetaan parhaiten Joulupukkina. Lucia on ensimmäinen tyttö koskaan kansainvälisessä joulukoulussa. Sinä päivänä, kun tämän vuoden lahjatuotantoa varten on tarkoitus käynnistää lahjakone, Lucian parasta ystävää, poronhoitaja Oscaria, syytetään varastaneen King Winterin taianomaisen kristallin, joka antaa voiman lahjakoneelle.

Claudia, Lucian äiti, joka on pitkään epäillyt Oscaria, yrittää estää Lucian tuhoamasta tulevaisuuden uraansa puolustamalla näennäisesti syyllistä poikaa. Mutta Lucia on päättänyt taistella epäoikeudenmukaisuutta vastaan ja karkaa Oscarin kanssa todistaakseen tämän syyttömyyden löytämällä oikean varkaan.

Huom. Elokuva puhuttu tanskaksi. Kauttamme oikeudet myös elokuvan ensimmäiseen osaan: Joulupukin tytär: Kuningas Talvi ja kristallin metsästys.

Kaunotar ja hirviö: Lumottu joulu

Published:

Juhlista vuoden taianomaisinta aikaa tällä vastustamattomalla jouluelokuvalla, joka on saanut innoituksensa rakastetusta Disneyn klassikosta. Rouva Pannu kertoo jälleen yhden ikivanhan tarinan joulusta, jota ei melkein tullut juonittelevan Forte-nimisen säveltäjän vuoksi, koska tämä tahtoi pitää Bellen ja Hirviön ikuisesti toisistaan erossa. Tämä lumoava seikkailu on täynnä ihastuttavia lauluja, lumoavia kuvia ja kestäviä teemoja toivosta, ystävyydestä ja rakkaudesta.

My Dad’s Christmas Date

Published:

On joulu ja viehättävä Yorkin kaupunki, jossa asuvat 16-vuotias Jules ja hänen isänsä David. Monessa suhteessa Davidin ja Julesin välinen suhde ei poikkea suuresti muiden isien ja heidän kuusitoistavuotiaiden tytärtensä suhteista. David kamppailee ymmärtääkseen tytärtään, sillä hän kieltäytyy kommunikoimasta isänsä kanssa. David haluaa olla mukana tyttären elämässä, joka haluaa omaa tilaa.

Eräässä tärkeässä asiassa heillä on kuitenkin syvä side: Nimittäin kahden vuoden takainen auto-onnettomuus, jossa Julesin äiti eli Davidin vaimo menehtyi. Molemmat kamppailevat selviytyäkseen arkipäivän elämästä menetyksen varjossa. Äitinsä onnellisista muistoista inspiroituneena Jules päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä ja etsiä isälleen sopivia kumppaniehdokkaita.

Elliot Pikkuisin Poro

Published:

Juuri ennen jouluaattoa yksi joulupukin poroista jää eläkkeelle ja joulupukin pitää pikaisesti löytää sille seuraaja. Elliot-hevonen ja hänen ystävänsä Hazel-vuohi lähtevät pohjoisnavalle seuraamaan uuden poron valintaa huomatakseen että joulusta on tulossa täysi katastrofi. Kaiken lisäksi ilkeä kuningatar uhkaa Elliotin ja Hazelin ystäviä! Elliot on vaikean valinnan edessä: Pelastaako hän ystävänsä vai joulun?

Valkea joulu

Published:

Kaksi laulavaa tanssijaa (Bing Crosby ja Danny Kaye) lähtee sodan jälkeen mukaan showbisnekseen suurella menestyksellä. He nimittäin yhdistävät voimansa esiintyjäsiskosten (Rosemary Clooney ja Vera-Ellen) kanssa ja vaeltavat Vermontiin viettämään valkeaa joulua. Todellinen seikkailu alkaa, kun Crosby ja Kaye huomaavat, että hotellia johtaa heidän vanha komentajansa, joka on taloudellisissa vaikeuksissa.