Studio: Yellow Film & TV

Suositellut julkaisut

Selaa kaikkia artikkeleita

Supermarsu elokuvan juliste

Julkaistu:

Supermarsu

Supermarsu on suomalainen koko perheen elokuva, joka perustuu Paula Norosen samannimisiin lastenkirjoihin. Alakouluikäisen Emilian lemmikkimarsun purema johtaa siihen, että Emilia huomaa saaneensa supervoimia. Voimille tulee käyttöä kun silakat joutuvat pulaan ja Itämerta uhkaavalle saastumiselle olisi tehtävä jotakin. Kaiken lisäksi Emilian neuvokkuutta tarvitaan hänen parhaan ystävänsä Simon koulukiusaamisasian ratkomiseen.
Elokuvassa on yhdistetty hienosti näyteltyjä kohtauksia ja digitaalista animaatiotekniikkaa.

Härmä elokuvan juliste

Julkaistu:

Härmä

Härmä kertoo 1800-luvun puukkojunkkareista Pohjanmaalla. Yhden perheen tila on jäämässä perinnönjaossa veljeksistä vanhimmalle Eskolle, mutta isä päättääkin vahvojen perinteiden vastaisesti testamentata tilan esikoisen ohi ja antaa sen Matille. Tämä aiheuttaa riidan veljesten välille. Matti on kihloissa salaa naapurin naisen Ainon kanssa ja Esko alkaa jahdata häntäkin omakseen.

Koulukinon oppimateriaali käsittelee perinnön jakoa, puukkojunkkareita ja elokuvassa kuvatun ajan historiaa. Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin sekä toisen asteen opintoihin.

Heinähattu Vilttitossu ja Rubensin veljekset elokuvan juliste.

Julkaistu:

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset

Heinähatun ja Vilttitossun perhe lähtee lomalle. Äidillä Hannalla on ihana viikko suunniteltuna ylellisessä huvilassa. Sattumalta Kattilakosket päätyvät kuitenkin väärään ”huvilaan” kylän poliisien mökkinaapureiksi. Konstaapelit huomaavat tilanteen ajoissa ja naamioituvat taiteilijaveljeksiksi saadakseen olla rauhassa Kattilakosken perheeltä. Heinähatun ja Vilttitossun epäilykset heräävät heti, ja suuri vakoiluseikkailu alkaa. Kun kaiken lisäksi vankikarkurit piileskelevät lähimaastossa, väärinkäsitykset johtavat värikkääseen seikkailukomediaan. Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittamaan suosittuun kirjaan, Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset. Heinähattu ja Vilttitossu -kirjasarjaan kuuluu 20 teosta, ja niitä on käännetty mm. ranskaksi ja japaniksi. Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset on palkittu lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinto Anni Swan -mitalilla. Kirjasarjaa julkaisee kustannusosakeyhtiö Tammi.

Heinähattu Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen elokuvan julistekuva

Julkaistu:

Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen

Heinähattu, Vilttitossu ja Ärhäkkä koululainen on lastenelokuva, joka kertoo Kattilakosken perheen elämästä. Heinähattu on aloittanut koulun, eikä enää ehdi leikkiä yhtä paljon kuin ennen. Tämäkös Vilttitossua harmittaa, sillä hän joutuu odottamaan koulun aloitusta vielä vuoden. Kun Heinähattu kertoo pääsevänsä luokan kanssa onkiretkelle, nokkela Vilttitossu keksii juonen, jonka avulla voi lähteä retkelle Heinähatun sijaan. Onkiretkestä tuleekin täysin toisenlainen kuin kukaan olisi voinut arvata. Heinähattu, Vilttitossu ja Ärhäkkä koululainen perustuu Tiina ja Sinikka Nopolan samannimiseen lastenkirjaan. Elokuvan on ohjannut Lenka Hellstedt.

Peruna elokuvan juliste

Julkaistu:

Peruna

Peruna on komediaelokuva, joka sijoittuu 1600-luvulle, jolloin Suomen suorituin juures oli nauris. Elokuvan päähenkilö Untamo saa sattuman kautta käsiinsä maapäärynän, eli perunan, ja aloittaa uransa startup-yrittäjänä, joka yrittää perunan avulla syrjäyttää nauriin aseman. Untamo kuitenkin kohtaa vastustusta niin linnanherralta, piispalta kuin nauriskauppiailtakin ja käy samalla läpi nykypäivän startup-yrittäjän kehityskaaren vaiheet. Peruna on riemastuttava komedia, jossa nykypäivän yrittäjyys ja siihen liittyvä termistö on sulautettu osaksi keskiaikasta Suomea ja Hevonperän pientä kylää. Liettuassa kuvatun elokuvan lavasteet ja puvustus toimivat hienosti osana tarinaa.