Studio: Art Films Arto Halonen

Suositellut julkaisut

Selaa kaikkia artikkeleita

Karmapa Matka maailma katolla elokuvan juliste.

Julkaistu:

Karmapa – Matka maailman katolla

Karmapa – matka maailman katolla on seurantadokumentti, Karmapa – Jumaluuden kaksi tietä dokumentista. Matka maailman katolla kertoo moraali- ja motiivikonflikteista, joihin tekijät törmäsivät.

Karmapa – Jumaluuden kaksi tietä-elokuvaa kuvattiin kolme ja puoli vuotta ja koko tämän ajan taltioitiin myös tekijöiden vivahteikasta työprosessia. Tiibetissä asuvan Karmapan kuvaukset tehtiin yhdessä Kiinan hallinnon kanssa, mistä johtuen kuvauslupaprosessi venyi monivuotiseksi.

Koska elokuvassa esiintyvät myös Dalai Lama ja Intiassa asustava toinen Karmapa, joutuivat tekijät kertomaan Kiinan hallinnolle peitetarinan elokuvan sisällöstä. Elokuvaa Kiinan hallinto tuskin olisi koskaan muuten hyväksynyt.

Projekti ei ollut helposti hyväksyttävissä myöskään buddhalaisessa maailmassa, onhan kahden Karmapan valtataistelu heille arka ja buddhalaisuutta repivä aihe. (Lähde: Art Films production)

Karmapa Jumaluuden kaksi tietä elokuvan juliste.

Julkaistu:

Karmapa – jumaluuden kaksi tietä

Karmapa – jumaluuden kaksi tietä on Arto Halosen ohjaama dokumenttielokuva vuodelta 1998. Elokuva kertoo Tiibetin hengellisestä yhteisöstä ja Kiinan Tiibetin politiikasta. Siinä seurataan kahta Tiibetin buddhalaisen Karmapa-laman valmistautumista maan hengellisen johtajan tehtäviin. Dokumenttia on kuvattu Tiibetissä ja Kiinassa ja sen kuvauksia valvottiin Kiinan viranomaisten toimesta. Elokuva on voittanut mm. Euroopan unionin humanitäärisen palkinnon.

Karmapa uskoo, että ihmiskunnan tulevaisuus riippuu ymmärryksestä, myötätunnosta ja henkisestä kehityksestä. Elokuvassa esitellään Karmapan kahdenlaisia lähestymistapoja: perinteinen buddhalainen opetus ja modernimpi näkemys, joka pyrkii vastaamaan nykyajan haasteisiin.

Elokuva valottaa Karmapan pyrkimyksiä yhdistää perinteiset arvot ja opetukset nykyaikaiseen maailmaan ja näyttää, miten hänen opetuksensa voivat tarjota oivalluksia ja ratkaisuja nykyajan ihmisten elämään.

Ringside elokuvan juliste.

Julkaistu:

Ringside

Ringside on dramatisoitu dokumentti nyrkkeilijä Tarmo Uusivirrasta, joka valmistautuu uransa viimeiseen ja tärkeimpään otteluunsa. Tästä ottelusta tulee lopulta hänelle taistelu itsensä kanssa muuttuneiden elämänarvojen ristitulessa.

34-vuotias urheilija on noussut pohjalta takaisin nyrkkeilykehään. Hän on matkalla maailmanmestaruuteen EM-titteliottelun kautta. Rakkaus muuttaa kuitenkin ajatusmaailman ja uran tärkeimmällä hetkellä hän on valmis luovuttamaan elämän vuoksi. (Lähde: Art Films production)

Valo varjon takaa elokuvan juliste.

Julkaistu:

Valo varjon takaa

Valo varjon takaa on henkilökuva aitajuoksija Arto Bryggaresta. Elokuva seuraa Bryggaren elämää puolentoista vuoden ajan vuonna 1988 tapahtuneen akillesjänteen katkeamisen jälkeen.

Bryggare yrittää epätoivoisesti paluuta aitajuoksijaksi ja huipulle vaikka jalat eivät enää kestä. Peräänantamattoman ja jääräpäisen Bryggaren taistelu aikaa ja fyysisiä rajoituksia vastaan lomittuu vanhojen urheiluvälähdysten kanssa. Ne kertovat, kuten myös Bryggaren sinnikäs puurtaminen, urheilijan ylä- ja alamäkien tuntemukset. (Lähde: Art Films production)

Kahdet kasvot elokuvan juliste.

Julkaistu:

Kahdet kasvot

Kahdet kasvot on lyhyt piirrosanimaatio. Se kertoo ihmisen muuttumattomuudesta ja koston perinnöstä, joka siirtyy sukupolvelta toiselle.

Tarina alkaa kivikaudelta ja etenee nykyaikaan kertoen ihmisen raadollisuudesta ja kykenemättömyydestä vapautua menneisyytensä taakoista.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Arto Halonen

(Lähde: Art Films production)