Lähetä kysymyksesi meille chatin kautta tästä

[bm_inquiry_btns]

ELOKUVA OPETUKSEN TUKENA

ELOKUVA OPETUKSEN TUKENA

Elokuvalisenssi on uusi opettajille ja mediakasvattajille kehitetty digitaalinen palvelu, joka yhdistää ainutlaatuisella tavalla huippuelokuvat, kätevät hakutoiminnot ja asiantuntijoiden suunnittelemat valtakunnalliseen opetussuunnitelmaan pohjautuvat opetustasokohtaiset oppimateriaalit.

Oheisista painonapeista pääset suoraan rekisteröitymään palvelun käyttäjäksi (maksuton), voit tutustua siihen tarkemmin tai katsoa videon, joka esittelee palvelun käyttöä.

Tervetuloa mukaan!

ELOKUVAlisenssin vuosilupa

Tiesithän, että tekijänoikeuslaki edellyttää luvan elokuvien julkista esittämistä varten. Tällaista esittämistä on mm. kouluissa esitetyt elokuvat. Elokuvalisenssi -vuosiluvalla huolehdit koulusi tekijänoikeusasiat kuntoon vuodeksi kerrallaan.

Lupahakemuksen löydät täältä.

Näin käytät
Elokuvalisenssia

Oheinen video näyttää askel askeleelta,
miten helppoa Elokuvalisenssiä on käyttää

(Video 45 sek)

ELOKUVA OPETUKSEN TUKENA

ELOKUVA OPETUKSEN TUKENA

elokuva tehostaa opetusta

Opetustyössä on hyvät edellytykset vahvistaa lasten ja nuorten mediataitoja tutun viestimen, elokuvan avulla. Etenkin mediasisältöjen tulkinnassa aikuisten tuki on tärkeää. Elokuva toimii opetusvälineenä oppiaineiden syventämisessä ja elävöittämisessä. Lisäksi hyvin valittu elokuva voi avartaa maailmankuvaa sekä tarjoaa positiivisia ratkaisumalleja ja minäkuvan rakennusaineita.

helpottaa opetuksen suunnittelua

Elokuvalisenssi on palvelu, joka vähentää opetuksen suunnitteluun kuluvaa aikaa ja helpottaa elokuvakasvatusta. Käyttö on vaivatonta. Rekisteröidyt käyttäjäksi ja pääset tekemään hakuja huippuelokuvista mm. opetustason, oppiaineiden ja aihesanojen perusteella. Elokuvalisenssi tarjoaa sinulle elokuvakirjaston, oppimateriaalit ja monipuoliset hakuominaisuudet samasta palvelusta. Tekijänoikeudet huomioiden.

laadukkaat opetusmateriaalit

Opetuksen suunnittelun avuksi löydät palvelusta myös Koulukinon asiantuntijoiden tuottamat opetusmateriaalit. Koulukino ry on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama valtakunnallinen elokuvakasvatusyhdistys. Yhteistyön tavoitteena on tarjota laadukasta oppimateriaalia kaikille koulutasoille, sekä edistää ja tukea koulujen elokuvakasvatustyötä.

Erityiset

Erityiset on tositapahtumien inspiroima kuvaus ystävyyden merkityksestä, innoittajina ovat toimineet Stephane Benhamou ja Daoud Tatou, jotka ystävystyivät työskennellessään vaikeasti autististen parissa. Lempeän huumorin värittämä draama Koskemattomat -elokuvan tekijöiltä. Elokuva nostaa esiin monia Suomessakin esiintyviä autismikirjoon liittyviä kysymyksiä, esimerkiksi autistisen lapsen vanhempien voimavarat ja yhteiskunnan suhtautuminen erityisyyteen.

Teemoina mm. vuorovaikutus- ja tunnetaidot, ystävyys sekä erityisyys.

Soveltuu yläkouluihin, lukioon ja toisen asteen oppilaitoksiin.

Aihesanat: elämänkatsomustieto, erityisyys, etiikka, ihmisoikeudet, ihmisoikeuskasvatus, monilukutaito, ranska, tunnetaidot, vuorovaikutustaidot

Tästä oppimateriaaleihin